Gyakorlati teszt: napelemes modulok

A Mono, Poly, PERC és Dual napelemes modulok összehasonlítása valós feltételek mellett.

Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
E
Teljes napelemes hozam: --
W
Románia
--
--
Telepítés napja: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Sugárzás mértéke

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Kamion

Ismét úton.
A lehető legnagyobb kényelemben.

Amikor alig várja, hogy ismét útra kelhessen,
olyan dolgokat lásson, amiket talán soha többé nem fog látni,
a lehető legnagyobb kényelemet igényli a fedélzeten.

Ki tud ellenállni a kabinból felszolgált friss kávénak vagy meleg ételnek? Nem csoda, hogy egyre nagyobb az igény olyan teljesítményelektronikának a fedélzeten, amely komplett ’konyhai’ bővítéseket tud ellátni energiával. Nem vitás, hogy minderre igényt tart, amikor ismét útra kel. Ezért a felhasználóbarát termékeink széles választéka professzionális minőségben készül az útra kelőknek, 45 év innovációval és problémamegoldással a hátunk mögött.

Tehát ki nem várja, hogy ismét útra kelhessen?

Zökkenőmentes áramellátásra tervezve.

Az útra kelőknek készült.

Minden, ami komfortosabbá teszi a fedélzeten élt életet. A rendszer elemei Victron Energy moduláris elemek biztosítják, hogy a laptop töltésétől a teljes mobil konyha áramellátásig olyan komplett rendszert állítsanak össze, amely pontosan megfelel a műszaki előírásoknak és a költségvetésnek. Tételezzük fel, hogy komfortos életet tervezünk az útra, fedélzeti mikrohullám sütővel (900 W), kávégéppel (1000 W), laptop-töltővel (80 W) és 24 V-os, 40 W-os beépített hűtőszekrénnyel.

Napi energiafogyasztás AC

890Wh

Napi energiafogyasztás DC

480Wh

AC csúcsteljesítmény-igény

1200W

Ebben a példában

A napi energiafogyasztást az összes fogyasztó és azok napi üzemidejének szorzatából számítjuk ki. A csúcsteljesítmény kiszámításához adjuk össze az egyidejűleg használt fogyasztók wattos teljesítményét.

Nyilvánvaló választások

Rendszertervezés

Szempontok

Alább találja a főbb tervezési szempontokat magyarázattal ellátva. Mérnökeink ajánlásait a kérdésekre kattintva olvashatja.

 • 01

  Melyik inverter (méret) a költséghatékony megoldás?

  A Phoenix termékcsaládba tartozó, professzionális felhasználásra kifejlesztett inverterek tökéletes költséghatékony megoldást jelentenek olyan rendszerekhez, amelyeknél nem alapvetően fontos a partmenti töltés. A Pure Sine Wave technológia biztonságos áramellátást nyújt érzékeny elektronikus készülékek – így számítógépek – számára, a nagy csúcsteljesítmény nagy indítóáramokat biztosít a nagyteljesítményű szerszámoknak, így problémamentesen biztosíthat energiát bármely terheléshez. A Phoenix-inverterek széles skálája számos modellt tartalmaz, ezáltal a megfelelő invertert használhatja rendszerének (csúcs)teljesítményigénye kielégítésére.
  Az inverterek 24 V egyenfeszültséget alakítanak át 230 V váltakozófeszültséggé. Az invertereket úgy kell méretezni, hogy folyamatosan bírják az átlagterhelést és meg kell felelniük az egyidejű AC-terhelések várható csúcsterhelésének. Összes inverterünk/töltőnk megtekintése

  A szakemberek választása

  Phoenix 24/1200 VE.Direct inverter: a mikrohullámú sütő számára elvárt 900 W folyamatos teljesítmény nem kihívás az inverter folyamatos 1200 VA teljesítményének, amely elegendő még egy laptop és egy kávégép áramellátásához is (a mikrohullámú sütőt és a kávégépet nem szabad egyidejűleg használni, hogy egy nagyobb modell megvásárlása helyett takarékoskodhasson). Ez a modell elég nagy ahhoz, hogy kompenzálja az invertereknek a nagyobb (nyári) hőmérséklet miatt bekövetkező teljesítménycsökkenését nyáron. A kamion elektronikája 24 V-tal üzemel, ezért ajánlatos az üzemi akkumulátor és az inverter feszültségét is 24 V-osnak megválasztani.
  1. Az opcionális VE.Direct to Bluetooth Smart hardverkulccsal a Phoenix VE.Direct inverter az ingyenes VictronConnect app segítségével konfigurálható és felügyelhető.
  2. A jelentősen nagyobb napi energiafogyasztású – vagy a ’járó motorú időszakra’ kevésbé támaszkodó – rendszerek esetleg nem tudnak teljesen a generátor általi töltésre hagyatkozni, ezért szükségük lehet (éjszakai) parti áramellátásról történő töltésre, különösen savas-ólom üzemi akkumulátor használata esetén, amikor a teljes töltés hosszabb időt igényel, mint a lítium akkumulátorok esetében. Ilyenkor a MultiPlus inverter/töltő kombináció jobb választás lehet.
 • 02

  Az indító akkumulátor használható AC áramellátáshoz, vagy milyen üzemi akkumulátorra van szükség?

  Ennek a kamionnak a napi teljesítményprofilja nem vételezhető az indító akkumulátorról, mert fennáll a lemerülésének veszélye – ezért egy további üzemi akkumulátorra van szükség. A Victron Energy számos lehetőséget kínál az üzemi akkumulátorhoz, azonban az alapvető választás a savas-ólom és a lítium között történik, ami főként a teljesítménnyel, a ciklusonkénti költséggel és a fizikai jellemzőkkel (méret/tömeg) kapcsolatos elvárásoktól függ. Az akkumulátor technológiájának megválasztása más-más következményekkel jár az akkumulátorokhoz közvetlenül csatlakozó vagy az azokat felügyelő egyéb rendszerelemekre is.

  Általában lítiumot akkor használjunk, ha a napi energiaigény rendkívül intenzív, amikor a szupergyors töltés lényeges vagy amikor tömeg- vagy méretkorlátok állnak fenn. A lítium ciklusonkénti költsége is kisebb. A savas-ólom bekerülési költsége kisebb, és tökéletes rendszeres, kevésbé igényes energiaprofilokhoz, és amikor a tömeg és a méretek nem számítanak. A fentiek talán kissé leegyszerűsítik az akkumulátorfejlesztés ismeretanyagának 45 évét – bővebb információkért tájékozódjon részletesebben.

  A Victron Energy kivételes minőségű, alaposan tesztelt akkumulátorokat kínál, magas teljesítményjellemzők mellett. Adatlapjaink hű képet adnak a teljesítményről és a várható élettartamtól, így menet közben nem jelentkeznek meglepetésszerű beruházások. Akkumulátorok széles választéka
  Választani, választani... Lítium vagy savas ólom?

  A szakemberek választása

  2 x 12 voltos Deep Cycle AGM 165 Ah. Mivel ennek a kamionnak a fedélzetén nincsenek méret- agy súlykorlátok, és a terhelések sem rendkívül nagyok vagy nem használatosak az egész nap folyamán, két darab sorba kapcsolt 12 voltos Deep Cycle AGM 165 Ah-ás akkumulátor könnyedén ellátja a fogyasztókat. A lítium jobb alternatíva lenne, ha lennének intenzív használatú nagy teljesítményű fogyasztók, azonban az akkumulátor és a kapcsolódó elemek nagyobb bekerülési költségei miatt ez nem a legolcsóbb opció.

  Az akkumulátorok durva méretezéséhez a savas ólomakkumulátorok napi energiafogyasztásának 2-szeresét vesszük figyelembe az 50 %-ra történő biztonságos kisütési kapacitásuk miatt, valamint nagyjából 20 % tartalékkal számolunk, amikor lítium akkumulátorokat választunk. Termékcsaládunkból válassza a legközelebb eső modellt, majd a biztonság kedvéért kerekítse fel az áramerősséget.
 • 03

  Üzemi akkumulátorok (intelligens) generátorokkal és indítóakkumulátorokkal való biztonságos kombinálása

  Kezeljen minden felbukkanó kihívást az (intelligens) generátoroknak, az indító és üzemi (lítium vagy savas ólom) akkumulátoroknak a DC-DC töltőink, akkumulátor-összekapcsolóink vagy intelligens BMS-termékeink széles választékával történő kombinálásával. Megoldásainkat kifejezetten járművekhez terveztük, és ügyeltünk rá, hogy mind a savas-ólom, mind a lítium akkumulátorok megfelelően tölthetők legyenek az intelligens generátorok vagy akkumulátorok károsodása nélkül.
  A megfelelő megoldás elsősorban az Ön (intelligens vagy hagyományos) generátora(i) és az üzemi akkumulátor fajtájának (savas-ólom vagy lítium) kombinációjától függ.

  A szakemberek választása

  Cyrix-ct 12/24-230 Ez a kamion nem rendelkezik szabályozható feszültségű (intelligens) generátorral, ezért a Cyrix tökéletes választás. Ez a nagy igénybevételű relével ellátott, intelligens akkumulátor-összekapcsoló az indító akkumulátor töltését helyezi előtérbe, és amikor az feltöltésre került, akkor a reléje engedi a 24 V-os üzemi akkumulátor töltését azzal a töltőárammal, amelyet természetes módon az akkumulátortelepről nyer, max. 230 A-ig, ami bőségesen elegendő. A Cyrix a méretezésénél fogva nagyobb, mint a generátor maximális leadott árama.
  Ha a kamion rendelkezik (szabályozott feszültségű) intelligens generátorral, akkor a DC-DC töltő – vagy lítium esetében – (intelligens) BMS-eszköz lehet a megfelelő opció – bővebben lásd az adatlapokat.
 • 04

  Parti áramellátásra van szüksége az üzemi akkumulátor töltéséhez?

  A kamion napi levezett óráinak száma alapján nem valószínű, hogy ebben a konkrét esetben parti áramellátásra lesz szükség, azonban jobb felkészülni a legrosszabb eshetőségre, vagyis az indító akkumulátor töltésére vészhelyzetben.

  A szakemberek választása

  Blue Smart IP22 töltő 12/30 (3). A beépített Blue Smart IP22 töltő óránként 30 A töltőáramot biztosít, amivel egy teljesen lemerült akkumulátor másnapra fel lehet tölteni. A másik töltőkimenet az indító akkumulátort látja el.

Szakmai kihívások?
Kérdezze a Victron Energy helyi szakemberét.

Az egyes elemek lehetőségeinek száma meglehetősen nagy. Ezért a Victron Energy szakembereit úgy képezzük, hogy az Ön pontos igényeihez masszív megoldásokat találjanak. Nagy felelősség hárul rájuk, hogy mindig a helyes megoldást tanácsolják (még akkor is, ha ez jelentősen eltér az ügyfelek kezdeti elképzeléseitől). Minden, ami az Ön elégedettségét szolgálja és sok évre bebiztosítja a beruházásait.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
A Victron szakembere a Victron berendezéseivel felszerelt autó mellett

Úgy tűnik, az Ön böngészője nem támogatja a legfrissebb technológiákat. Ennek a résznek a megfelelő megtekintéséhez mérlegelje modern böngésző használatát.

Rendszerdiagram

savas ólomakkumulátor alapú rendszerhez

Hogyan lesz rendszertervezési szempontokból masszív rendszer?

Töltés

AC eszközök (egyfázisú)

Minden olyan „háztartási” berendezés vagy „gépi szerszám” megtalálható a független energiarendszerekben is, amelyeket otthon vagy munkában használunk. Mindezek az eszközök (230 V-os vagy 110 V-os) váltakozóáramot igényelnek.

Egyes eszközök – így a számítógépek – kényesek az interverterből származó áram minőségére (a rossz parti vagy generátoros AC-tápfeszültség negatív hatással van a minőségre). A motoros hajtású vagy hőtermelő berendezések sok esetben nagy indítóáramot igényelnek. Minden inverterünk tiszta szinuszhullámot állít elő, még akkor is, ha a beérkező AC minősége kevésbé jó, így a kényes fogyasztók is megtáplálhatók és általában az inverterek névleges kapacitásának kétszeresét kitevő csúcsteljesítményhez jutnak, így problémamentesen tudják táplálni a legnagyobb terheléseket is.

Példa az AC-eszközökre:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Generátorok

A járművek és hajók olyan motorral vagy motorokkal vannak ellátva, amelyek a mozgáshoz szükséges energiát állítják elő, ugyanakkor generátorokkal villamos energiát is termelnek. A generátorok mechanikai energiából állítanak elő egyenfeszültséget (DC), amelyet akkumulátorokban tárolnak vagy DC-berendezések közvetlen ellátására használnak.

A kisebb motorokhoz általában kisebb generátorok tartoznak, míg a nagyobb motorokhoz nagyobb generátorok, de nagyobb leadott áram eléréséhez sok esetben (további) nagy teljesítményű generátorok is. Számos – különösen az Euro 4/5 motorokkal szerelt – járműben intelligens (változó feszültségű) generátorok vannak, amelyek a jármű üzemi feltételeinek függvényében szabályozzák a leadott feszültséget és áramot. Ezáltal másodlagos akkumulátor használható szintre töltésére nem alkalmasak. A lítium üzemi akkumulátorok jelentős terhelést róhatnak a motor generátorára, amit többnyire védeni kell túlmelegedés vagy idő előtti elhasználódás ellen.

A Victron Energy a generátorok és üzemi akkumulátorok minden típusához a megoldások széles választékát kínálja, így bármely generátor bármely akkumulátorhoz csatlakoztatható – a generátor vagy az akkumulátor károsodása nélkül. További információért tekintse meg adatlapjainkat. A gyártói dokumentációban nézze meg, hogy a generátor milyen áramot képes leadni. Lítium üzemi akkumulátorok és hagyományos vagy intelligens generátorok esetén javasoljuk, hogy a generátor túlterhelésének elkerülése érdekében a generátor névleges leadott áramának 50 %-ával számoljon.

Összes DC-DC töltőnk megtekintése Összes akkumulátor-összekapcsolónk megtekintése Az összes (intelligens) BMS-opciónk megtekintése

Akkumulátor-összekapcsolók

Az akkumulátor-összekapcsolók az indító akkumulátor és az üzemi akkumulátor biztonságos összekapcsolására szolgálnak.
Az akkumulátor-összekapcsoló lehetővé teszi az üzemi akkumulátor töltését (előre megadott feszültségnél), amikor jár a motor. Az üzemi akkumulátor leválasztásra kerül az indító akkumulátorról, amikor a feszültség a csepptöltési szint alá esik, megakadályozva az üzemi akkumulátorról üzemelő terhelések általi lemerítést. A Victron Energy az akkumulátor-összekapcsolók számos modelljét és méretét kínálja – az Ön rendszerének típusától függően.

Vészindítás: az indító akkumulátor meghibásodása esetén egyes akkumulátor-összekapcsolók lehetővé teszik a motor üzemi akkumulátorról történő indítását – bővebben lásd az adatlapokat. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: hu MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Az akkumulátor-összekapcsolók alternatívájanként szóba jöhetnek egyéb vezérlési és konfigurációs opciók, különösen a nem szabályozott generátorok túlmelegedés elleni, valamint a lítium akkumulátorok mélykisütés és túltöltés elleni védelmére. A savas ólomakkumulátorok összekapcsolására DC-DC töltők jöhetnek számításba. A lítiumos üzemi akkumulátorok esetében az opciók köre DC-DC töltőkre, (BMS-re csatlakoztatható) speciális lítiumakkumulátor-összekapcsolókra és all-in-one intelligens BMS termékekre terjed ki.

Összes akkumulátor-összekapcsolónk megtekintése DC-DC töltőink megtekintése Az összes (intelligens) BMS-opciónk megtekintése

BatteryProtect

A BatteryProtect akkumulátor-védő lekapcsolja az akkumulátorról a nem létfontosságú fogyasztókat, mielőtt egy előre beállított szint alá lemerülne az akkumulátor (a teljes kisütés károsítaná az akkumulátort), vagy mielőtt nem maradna elegendő energia a motorindításhoz.

A Victron Energy BatteryProtect eszköze ennél többet is tud. A beépített lekapcsolási késleltetések biztosítják, hogy a létfontosságú elektronika ne kapcsolódjon le véletlenül, pl. amikor a motor indítása rövid feszültségesést okoz. Automatikusan visszakapcsol mindent, amikor az akkumulátor kellően fel van töltve.
A BatteryProtect távkapcsolóval is rendelkezik, így BMS vagy kapcsoló segítségével be- és kikapcsolható. Az intelligens verzió a VictronConnect alkalmazással programozható.

Tekintse meg a BatteryProtect modelljeink választékát

VE.Direct Bluetooth intelligens hardverkulcs

A VE.Direct Bluetooth intelligens hardverkulcs helyi Bluetooth-kapcsolaton keresztül lehetővé teszi kompatibilis eszközök felügyeletét az ingyenes VictronConnect alkalmazással, és információkat nyújt az akkumulátor állapotáról, a napelemmel termelt energiáról és sok másról.

A hardverkulcs egy VE.Direct porton keresztül minden terméket ki tud olvasni, így BMV-70x sorozatú akkumulátorfelügyeletet, VE.Direct porttal rendelkező Phoenix invertereket, MPPT napelemes töltők vezérlőit.

Töltők

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Összes töltőnk megtekintése

DC-elektronika

Az egyenfeszültségű (DC) berendezések közvetlenül az akkumulátorokból érkező energiával üzemelnek. Különösen járművek és hajók rendelkeznek (számos) DC-berendezéssel (vezérlőszekrények, világítás, navigációs berendezések, autopilot, mélységmérők stb.).

Egyes kisebb szigetüzemű rendszerek is képesek kizárólag egyenfeszültségről üzemelni, pl. lámpák, TV, hűtőszekrény. Nagyobb rendszerekben AC és DC fogyasztók vegyesen fordulnak elő.

Minden esetben fontos az akkumulátor túlzott kisütés elleni védelme, amihez a Victron a ’BatteryProtect’ eszközt kínálja.

Inverterek

Az inverterek az akkumulátorokból származó egyenfeszültséget (DC) alakítják váltakozófeszültséggé (AC), amivel bármilyen készülék vagy gépi szerszámok tápellátása biztosító 230 V-on (egyes piacokon 110 V-on).

A Victron Energy minden invertere professzionális használatra készül, és a legnagyobb igénybevételt támasztó körülmények között szerzett több évtizedes gyakorlati tapasztalatra épül. A beépített Pure Sine Wave technológia biztonságos áramellátást nyújt érzékeny elektronikus készülékek – így számítógépek – számára, a nagy csúcsteljesítménye nagy indítóáramokat biztosít a nagyteljesítményű szerszámoknak, így problémamentesen biztosíthat energiát bármely terheléshez. A nagy hatásfok és az ultra kicsi saját fogyasztás biztosítja, hogy a tárolt energia felhasználható a fogyasztók hatékony táplására, így nem kell nagy tűrésekkel számolni az energiaveszteségek kompenzálásához.

A nagyobb modellek ipari berendezéseket is el tudnak látni, szinte korlátlan energia biztosítható párhuzamos vagy 3 fázisú üzemmel. Más modellek beépített töltőkkel (inverter/töltőkkel) rendelkeznek, amelyek parti áramellátásról vagy generátoros AC forrásokról való töltésnél használhatók. Széles termékválasztékunkból könnyedén kiválaszthatja a megfelelő invertert az adott célra, így a felesleges nagyobb mérethez képest költséget takarít meg.

Összes inverterünk megtekintése Összes inverterünk/töltőnk megtekintése

Üzemi akkumulátorok

Az üzemi akkumulátor energiát tárol a rendszer fogyasztói számára, így önálló energiát biztosít azokra a pillanatokra, amikor bemenő energiaforrások nem (teljes körűen) állnak rendelkezésre.

Victron Energy professzionális teljesítményre, megbízhatóságra és hosszú élettartamra tervezett számos akkumulátor-technológiát kínál a legnagyobb igénybevételt támasztó környezetek számára. Mindegyike az egész világra szóló 2 éves garanciával kerül forgalomba, és adatlapjaink hű képet adnak a teljesítményről és a várható élettartamtól, így menet közben nem jelentkeznek meglepetésszerű beruházások.

Számos technológia közül lehet választani, azonban az alapvető választás a savas-ólom és a lítium között történik, ami főként a teljesítménnyel, a ciklusonkénti költséggel és a fizikai jellemzőkkel (méret/tömeg) kapcsolatos elvárásoktól függ.

 • Savas ólomakkumulátort akkor válasszon, ha:
 • Alkalmanként használja
 • Alacsonyabb bekerülési költséget szeretne
 • A tömeg és térfogat nem probléma
 • Normál töltéssel tölthető
 • Lítium akkumulátort akkor válasszon, ha:
 • Naponta használja
 • Kisebb ciklusonkénti költséget szeretne
 • A tömeg és térfogat lényeges szempont
 • Gyors töltéssel tölthető

Parti áramellátás

A parti áramellátás az akkumulátorok feltöltésére és/vagy a nagy AC berendezések működtetésére használatos.
A parti áramellátás sok esetben elmarad a tökéletestől. Előfordulhatnak feszültségesések, felléphetnek feszültséglökések, amelyek károsíthatják a fedélzeten levő kényes berendezéseket. A Victron Energy inverterei elsimítják ezeket a problémákat és a hibás energiát tökéletes energiává alakítják.

A parti áramellátás sok esetben korlátozott – pl. 10 A – energia vételezésére alkalmas és esetleg nagyobb áramú pontok nem állnak rendelkezésre. A Victron Energy inverterei/töltői lehetővé teszik a parti áramellátás maximális áramának beállítását, mégis lehetővé teszik nagyobb névleges áramú berendezések bekapcsolását a biztosíték kioldása nélkül: a Victron Energy PowerAssist-nak köszönhetően az akkumulátorokból származó energia zökkenőmentesen hozzáadásra kerül az AC-bemenethez, így automatikusan áthidalja a kínálat és a kereslet közti szakadékot.

Akkumulátor-felügyelők

Az akkumulátor-felügyelő olyan, mint az akkumulátorhoz rendelt „üzemanyagszint-mérő”. Rögzíti, hogy mennyi energia került fogyasztásra és töltésre. Az akkumulátor-felügyelő kiszámítja a töltés szintjét, a fennmaradó kapacitást és a lemerülésig hátralevő időt. Az akkumulátor feszültsége nem ad pontos képet arról, hogy mennyire van tele az akkumulátor (különösen nem terhelés mellett). Az akkumulátor-felügyelő viszont mindezt biztosítja.

A Victron Energy akkumulátor-felügyelők nyomon követik az előzményadatokat – így a töltési ciklusok számát, a legmélyebb kisütést, a legnagyobb feszültséget, a legkisebb feszültséget, és így tovább. Figyelmeztet a kritikus körülményekre, például az alacsony feszültségre vagy az alacsony töltésre, és akár a teljes tápegységet is lekapcsolhatja a drága akkumulátorok károsodásának elkerülése érdekében, vagy éppen elindíthat egy generátort.

A Victron kijelzővel vagy anélkül kínál akkumulátor-felügyelőket, ahol az intelligens változatok esetében a VictronConnect alkalmazással részletes adatokat kérhet le és módosíthatja a beállításokat. Összes akkumulátor-felügyelőnk megtekintése

Indító akkumulátorok

Az indító akkumulátorokra a motor indításához van szükség. Ezek az akkumulátorok nagy kisülési áramot viselnek el, és az üzemi akkumulátorokhoz képest eltérő technológiával készülnek. Az indító akkumulátor véletlen lemerítésének elkerülése érdekében mindig le kell választani az üzemi akkumulátorokról. A Victron Energy számos megoldást kínál az egyes rendszerekhez.

Victron Energy számos akkumulátor-összekapcsolót kínál. Az indító és az üzemi akkumulátor biztonságos összekapcsolásának további átfogó módjai is kaphatók, így akkumulátor-összekapcsoló BMS-hez csatlakoztatása, all-in-one intelligens BMS-termékek vagy DC-DC töltők. Ezek az opciók egyéb vezérlési és konfigurációs lehetőségeket is kínálhatnak, különösen a nem szabályozott generátorok túlmelegedés elleni, valamint a lítium akkumulátorok mélykisütés és túltöltés elleni védelmére.

Összes akkumulátor-összekapcsolónk megtekintése Összes DC-DC töltőnk megtekintése Az összes (intelligens) BMS-opciónk megtekintése

VictronConnect

A Victron Energy összes intelligens terméke egy kézből felügyelhető és vezérelhető. Csatlakoztassa a VictronConnect alkalmazást Bluetooth-on keresztül és máris közvetlenül hozzáfér rendszerének teljesítményadataihoz. Többek között könnyedén módosíthatja a beállításokat, be- és kikapcsolhatja az eszközöket.

VE.Direct porttal ellátott nem intelligens eszközök is intelligenssé tehetők VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Ezáltal lehetőség nyílik a rendszer távoli felügyeletére és vezérlésére. A VictronConnect távvezérlési funkciói biztosítják, hogy a VE.Direct interfésszel ellátott Victron-termékek távolról elérhetők legyenek GX-termékkel, a VRM online portálon keresztül. Ez a hatékony szolgáltatás lehetővé teszi a termék teljes körű konfigurálását és felügyeletét a VictronConnect alkalmazással a világ bármely pontjáról. A felhasználói felület ugyanazt a megjelenést biztosítja, mintha a termékek helyben csatlakoznának Bluetooth vagy USB-portra kötött VE.Direct interfész segítségével.

Tekintse meg, hogy mit tud a VictronConnect alkalmazás Tekintse meg a GX-eszközeinket
Rendszer műszaki jellemzői
Íme az ajánlatunk egy fedélzeti komforttal kialakított kamionra, savas ólomakkumulátor használatával.

Ennek a részletes táblázatnak és a teljes résznek a megfelelő megtekintése érdekében, kérjük, mérlegelje korszerűbb böngésző használatának a lehetőségét.

Fogyasztók várható teljesítményfelvétele:
DC:
Domestic CoolMatic CD 20: 480 W (40 W/óra, 12 óra/nap mellett)

AC:
Kávégép: 500 W (1000 W/óra, 30 perc/nap mellett)
Mikrohullámú sütő: 75 W (900 W/óra, 12 perc/nap mellett)
Laptop-töltő: 240 W (80 W/óra, 3 óra/nap mellett)
Napi energiafogyasztás AC:
890Wh
Napi energiafogyasztás DC:
480Wh
AC csúcsteljesítmény-igény:
1200 W
Maximális energiafogyasztás:
1980 W
Invertálás
Inverter
Phoenix 24/1200 VE.Direct inverter
Együttműködik a VictronConnect-tel, ha kiegészül a VE.Direct Bluetooth modullal.
Tárolás
Service battery:
2 x 12 voltos Deep Cycle AGM 165 Ah
Akkumulátorvédelem:
BatteryProtect 100A
Védi az akkumulátort a túlzott kisütéstől. Együttműködik az ingyenes VictronConnect alkalmazással.
Áramtermelés
Az üzemi akkumulátor töltése a motor hagyományos generátoráról (magyarázatot lásd itt)
Nem intelligens generátor:
130 amper*
* Lásd a gyártó adatlapját
Savas ólomakkumulátor töltése generátorral:
Cyrix-ct 12/24-230
Parti áramellátásról töltés:
Blue Smart IP22 töltő 12/30 (3)
Együttműködik az ingyenes VictronConnect alkalmazással.
Felügyelet
Akkumulátor-felügyelő:
SmartShunt akkumulátor-felügyelő 500A vagy
BMV 712
Együttműködik az ingyenes VictronConnect alkalmazással.
Bővítések
Dongle:
VE.Direct a Bluetooth intelligens hardverkulcshoz
A Phoenix VE.Direct inverter felügyelete és konfigurálása ezzel a Bluetooth hardverkulccsal.
Teljes lista megjelenítése Lefelé mutató hatványjel
Teljes lista megjelenítése Lefelé mutató hatványjel

Miért a Victron Energy?

A megfelelő termékeket a feladathoz

Mivel mindig úton van, megbízható és költséghatékony megoldásokra van szüksége, amelyek hosszú évekig biztosítják az energiát. Fontos, hogy olyan tápegységeket tudjon választani, amelyek megfelelnek a pontos igényeinek és teljesítik a műszaki előírásokat, így nem hagyják cserben. A Victron Energy rendelkezik a modulszerűen összekapcsolt termékek széles választékával, amelyek az ígért jellemzőket teljesítik. A termékek mögött az energiakihívások innovációval való leküzdésének 45 éve alatt felhalmozott tudásanyag áll.

Victron Energy 45 évének ikonja
Lítiumion akkumulátor

Miért a Victron Energy?

Mindig bekapcsolva. Mindig készenlétben.

Masszív rendszereink újra és újra páratlan megbízhatóságról tettek tanúbizonyságot. Ezt fémjelzi a mentők számára gyártott tápegységek világpiacán betöltött vezető szerep, amelyet számtalan olyan eset illusztrál, ahol a 40 évnél régebbi Victron Energy inverterek még mindig teljesítik a gyári előírásokat.

Mentők

Miért a Victron Energy?

A megbízhatóság adja a hosszú élettartam alapját

A tápegységekbe történő beruházásról hozott döntésnél pusztán az ár mérlegelése félrevezető lehet. A berendezések valós teljesítménye és várható élettartama ugyanilyen fontos szempont. A Victron Energy berendezései teljesítményüket és várható élettartamukat tekintve egyaránt teljesítik a műszaki előírásokat (rendeltetésszerű használat esetén). Az 5 éves garanciánk, valamint a tisztességes és gyors javítási elveink azt jelentik, hogy a befektetései védve vannak és a legtöbb esetben nem hagyják cserben.

év garancia
A Victron szakembere bemutatja az ügyfélnek a VictronConnect appot

Miért a Victron Energy?

Professzionális kihívások. Elfogadva.

Bármi is szolgáltassa az energiát a járműve elektronikája vagy a munkaterületre vitt szerszámok számára, a Victron Energy rendelkezik a piacon elérhető tápegységek legszélesebb választékával, hogy ellássa energiával az Ön számára fontos munkákat. A mindent magába foglaló egyetlen márkával való együttműködés előnye az, hogy egyetlen ügyintézőnk van a frissítésekhez vagy bármilyen felmerülő ritka eset megoldásához. A Victron Energy szakembereinek világméretű hálózata 45 éves problémamegoldó tapasztalat alapján kapott képzést. Az Ön előtt álló kihívásokat olyan stabil megoldásokká alakítják, amelyek az Ön elégedettségét szolgálják és sok évre bebiztosítják a beruházásait.

A Victron szakembere áll egy autó hátuljában levő Victron berendezés mellet

Miért a Victron Energy?

Professzionális járművek
energiaforrása a know-how

Tekintse meg jellemző autóipari kihívások megoldását
Motor meghajtása
Nyíl ikonok
Nézzen körül a szakmai járműismereteink között

Úgy tűnik, az Ön böngészője nem támogatja a legfrissebb technológiai megoldásokat, így ennek a résznek a megfelelő megtekintését; kérjük, mérlegelje korszerűbb böngésző használatának a lehetőségét.

Smart BMS CL 12/100

Bármely generátor biztonságos összekapcsolása intelligens lítium akkumulátorokkal.

Népszerű járműrendszerek diagramjai
Brosúránk letöltése
Ikon letöltése
Részletes összehasonlítás

Egy szakértő véleménye: lítium vagy AGB akkumulátorok?

Részletek megjelenítése Carret icon
DC-DC töltő

Üzemi akkumulátor professzionális töltése az Orion-TR intelligens töltővel.

Victron Professional

Iratkozzon fel a legközelebbi autóipari webináriumunkra vagy képzésünkre.

A katalógusunk letöltése

Kereskedelmi járművekhez gyártott összes termékünk megtekintése és további konfigurációk.

Victron connect

Valós idejű áttekintés és teljes irányítás VictronConnect alkalmazásunkkal

Megoldási lehetőségek partnereinktől

Tekintse meg a blogunkat

Találja meg a helyi kereskedőjét

A Victron helyi szakembereinek jól bevált globális hálózata el van kötelezve, hogy megtalálja az optimális megoldást az Ön kihívására.

Szolgáltatásainkra világszerte számíthat

A Victron számára alapvetően fontos, hogy ügyfeleinket gyorsan és szakszerűen kiszolgáljuk és támogassuk. Ezért a Victron szakembereinek globális hálózata a legmagasabb szintű technikai tudást gyűjtötte össze és el van kötelezve arra, hogy a javításokat a lehető leggyorsabban elvégezzék.

Hogy indulhasson vagy folytathassa az útját, bárhová is tart.