gyakorlati teszt

Napelemes modulok

A Mono, Poly, PERC és Dual napelemes modulok összehasonlítása valós feltételek mellett.

Valós idejű adatok
-- -- helyi idő
Telepítés napja: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Sugárzás mértéke
Románia
44°17'59.9"N
26°11'29.7"E

Mono

2500Wp --
Teljes napelemes hozam: --

Split-cell

2500Wp --
Teljes napelemes hozam: --

Poly

2500Wp --
Teljes napelemes hozam: --

PERC

2500Wp --
Teljes napelemes hozam: --

* Ez egyterepi teszt, és az eredmények adott helyen lévő, adott berendezésre vonatkoznak.,vizsgálja meg, hogy melyik a legjobb megoldás a saját esetében, mivel az eredmények eltérők lehetnek a környezeti tényezők hatásai alapján.

Szolgáltató kisteherautó

Készüljön fel a cselekvésre.

Ha a feladat nem jön a munkahelyre, akkor a munkahely megy a feladathoz. Egy megfelelő szolgáltató kisteherautó mindig kész a cselekvésre. A zsinór nélküli szerszámok akkumulátorai teljesen fel vannak töltve 230 V-ról, a táblagép és a nyomtató készen áll az irodai feladatokra. A fülke világítása 12 V-ról üzemel, így éjjel-nappal mehet a munka.

A tökéletes szolgáltatás komoly képességeket igényelhet, de nem szükségszerűen hatalmas mennyiségű elektromos energiát. Ezért a hatékony áramellátási megoldásaink tökéletesen alkalmasak a kisebb és egyszerűbb helyzetekhez. A kisebb egységeink ugyanazzal a professzionális minőséggel készülnek, mint a nagyobb modellek: A szakemberek választása.

Energiát

a szolgáltatásnak

A Victron Energy moduláris rendszerelemek biztosítják egy komplett rendszer összeállítását, pontosan az igényekre szabva. Egyes esetekben nyilvánvaló a választás a napi energiafogyasztás és a szükséges csúcsteljesítmény kiszámítása után, azonban más szempontokon jobban el kell gondolkodni.

Napi energiafogyasztás

350Wh

Csúcsteljesítmény-igény

200W

Ebben a példában

A napi energiafogyasztást az összes fogyasztó és azok napi üzemidejének szorzatából számítjuk ki. A csúcsteljesítmény kiszámításához adjuk össze az egyidejűleg használt fogyasztók wattos teljesítményét.

Nyilvánvaló választások

Rendszertervezés

Szempontok

Az alábbiakban találja meg a főbb tervezési szempontokat magyarázattal ellátva. Mérnökeink ajánlásait a kérdésekre kattintva olvashatja

 • 01

  Melyik (méretű) inverter a megbízható és kompakt megoldás?

  A Phoenix termékcsaládba tartozó, professzionális felhasználásra kifejlesztett inverterek tökéletes költséghatékony megoldást jelentenek olyan rendszerekhez, ahol nem fontos a partmenti töltés. A Pure Sine Wave technológia biztonságos áramellátást nyújt érzékeny elektronikus készülékek – így számítógépek – számára, a nagy csúcsteljesítmény nagy indítóáramokat biztosít a gépi szerszámoknak, így problémamentesen biztosíthat energiát bármely terheléshez. A Phoenix-inverterek széles skálája számos kisebb modellt tartalmaz, ezáltal a megfelelő invertert használhatja rendszerének alacsonyabb (csúcs)teljesítmény-igényének kielégítésére.
  Az inverterek 12 V egyenfeszültséget alakítanak át 230 V váltakozófeszültséggé. Az invertereket úgy kell méretezni, hogy folyamatosan bírják az átlagterhelést és meg kell felelniük az egyidejű AC-terhelések várható csúcsterhelésének. Összes inverterünk megtekintése

  A szakemberek választása

  Phoenix VE.Direct 375/12 inverter: a terhelések által elvárt 200 W-os csúcsteljesítmény nem kihívás ennek a modellnek a 700 W-os csúcsteljesítménye számára, így későbbi igényeket is ki tud elégíteni. A legtöbb kisteherjármű 12 V-tal üzemel, ezért ajánlatos az üzemi akkumulátor feszültségét is 12 V-osnak megválasztani.
  A nagyobb napi energiafogyasztású – vagy a ’járó motorú időszakra’ kevésbé támaszkodó – rendszerek esetleg nem tudnak teljesen a generátor általi töltésre hagyatkozni, ezért szükségük lehet (éjszakai) parti áramellátásról történő töltésre, különösen savas-ólom üzemi akkumulátor használata esetén, amikor a teljes töltés hosszabb időt igényel, mint a lítium akkumulátorok esetében. Ilyenkor a Multiplus Inverter/Charger kombináció jobb választás.
 • 02

  Lítium vagy savas ólom – milyen méretben?

  A Victron Energy számos lehetőséget kínál az üzemi akkumulátorhoz, azonban az alapvető választás a savas-ólom és a lítium között történik, ami főként a teljesítménnyel, a ciklusonkénti költséggel és a fizikai jellemzőkkel (méret/tömeg) kapcsolatos elvárásoktól függ. Az akkumulátor technológiájának megválasztása más-más következményekkel jár az akkumulátorokhoz közvetlenül csatlakozó vagy az azokat felügyelő egyéb rendszerelemekre is.

  In general, use lithium when the daily power demand is extremely intense, when superfast charging is essential or when there are weight or space limitations. Lithium also has a lower cost per cycle. Lead-acid has a lower upfront cost and is perfect for regular, less demanding power profiles and when weight and space are not an issue. The above probably cuts 45 years of battery development know-how a bit short, for more info check our deep dive.

  A Victron Energy kivételes minőségű, alaposan tesztelt akkumulátorokat kínál, magas teljesítményjellemzők mellett. Adatlapjaink hű képet adnak a teljesítményről és a várható élettartamtól, így menet közben nem jelentkeznek meglepetésszerű beruházások. Akkumulátorok széles választéka
  Választani, választani... Lítium vagy savas ólom?

  A szakemberek választása

  12 voltos Deep Cycle AGM 90 Ah A 12 voltos Deep Cycle AGM 90 Ah-ás akkumulátor naponta 576 Wh-t képes szolgáltatni a fogyasztók zökkenőmentes tápellátásához. A lítiumhoz képest ezeknek az akkumulátoroknak a töltése lassabb. A 18 amperes DC-DC töltő az intelligens generátorra csatlakozik, és egy 50 %-ig lemerült üzemi akkumulátort 5-7 óra tölt fel. Ha a motor napi üzemideje nem teszi lehetővé az akkumulátor teljes feltöltését, akkor használjon Blue Smart IP22 töltő 12/30 eszközt a parti áramellátásról történő éjszakai töltésre.

  Lítium 12,8 V Smart 60 Ah Ez a rendkívül kompakt és könnyű doboz 768 Wh energiát rejt magában, ami bőségesen elegendő a 350 Wh elvárt terhelések áramellátásához, még az élettartam miatti 20 % tartalék figyelembe vétele mellett is. A karcsú kialakításának és kis tömegének köszönhetően minden hely a munkaterületet szolgálja. A lítium gyors töltési karakterisztikájának köszönhetően az akkumulátort mindössze egy óra alatt fel tudja tölteni a generátor (a motor 90 amperes generátora stabilan képes tölteni óránként 45 amperrel, a névleges kapacitás mintegy 50 %-ával számolva).
  Az akkumulátorok durva méretezéséhez a savas ólomakkumulátorok napi energiafogyasztásának 2-szeresét vesszük figyelembe az 50 %-ra történő biztonságos kisütési kapacitásuk miatt, valamint nagyjából 20 % tartalékkal számolunk, amikor lítium akkumulátorokat választunk. Termékcsaládunkból válassza a legközelebb eső modellt, majd a biztonság kedvéért kerekítse fel az áramerősséget.
 • 03

  (Lítium) akkumulátorok (intelligens) generátorokkal és indítóakkumulátorokkal való biztonságos kombinálása

  Kezeljen minden kihívást az (intelligens) generátoroknak, az indító és üzemi (lítium vagy savas ólom) akkumulátoroknak a DC-DC töltőink, akkumulátor-összekapcsolóink vagy intelligens BMS-termékeink széles választékával történő kombinálásával. Megoldásainkat kifejezetten járművekhez terveztük, és ügyeltünk rá, hogy mind a savas-ólom, mind a lítium akkumulátorok megfelelően tölthetők legyenek az intelligens generátorok vagy akkumulátorok károsodása nélkül.
  A megfelelő megoldás elsősorban az Ön (intelligens vagy hagyományos) generátorának és az üzemi akkumulátor fajtájának (savas-ólom vagy lítium) kombinációjától függ. Kérjen tanácsot a Victron Energy szerelőjétől. Kérdezze a helyi szerelőjét

  A szakemberek választása

  Savas ólom: Orion-Tr 12/12-18: Ez az ’akkumulátorról akkumulátorra’ DC-DC töltő biztonságosan csatlakoztat bármely méretű (intelligens vagy hagyományos) generátort és indító akkumulátort bármely típusú üzemi akkumulátorhoz. A 12 V – 12 V töltő 18 amperrel tölti az üzemi akkumulátort, amikor a motor üzemben van.
  Lítium: Smart BMS CL 12/100: A legfeljebb 100 A-es lítium alapú 12 V-os energiarendszerekhez ez a kompakt és masszív megoldás a tökéletes választás. Az eszköz egy akkumulátorkezelő rendszerből, egy áramhatárolóból és egy akkumulátor-összekapcsolóból áll. Ez megfelelően felügyeli és gyorsan tölti a lítium akkumulátort. A töltőáramot a generátor kimeneti értékeinek megfelelő biztonságos tartományban tartja, ami megakadályozza a generátor túlmelegedését vagy idő előtti elhasználódását. Az üzemi és az indító akkumulátor is biztonságosan össze van kapcsolva. Az eszköz a VictronConnect alkalmazással működik.
  Mindkét esetben külön-külön BatteryProtect 100A védi az üzemi akkumulátort a (DC) terhelések által történő túlzott kisütéstől, amelyet a maximálisan elvárt terhelőáramnak megfelelően kell méretezni.

Szakmai kihívások?
Kérdezze a Victron Energy helyi szakemberét.

Az egyes elemek lehetőségeinek száma meglehetősen nagy. Ezért a Victron Energy szakembereit úgy képezzük, hogy az Ön pontos igényeihez masszív megoldásokat találjanak. Nagy felelősség hárul rájuk, hogy mindig a helyes megoldást tanácsolják (még akkor is, ha ez jelentősen eltér az ügyfelek kezdeti elképzeléseitől). Minden, ami az Ön elégedettségét szolgálja és sok évre bebiztosítja a beruházásait.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
A Victron szakembere a Victron berendezéseivel felszerelt autó mellett

Úgy tűnik, az Ön böngészője nem támogatja a legfrissebb technológiákat. Ennek a résznek a megfelelő megtekintéséhez mérlegelje modern böngésző használatát.

Rendszerdiagram

lítium- vagy savas ólomakkumulátor alapú rendszerhez

Hogyan lesz rendszertervezési szempontokból masszív rendszer?

Házi akkumulátor
Töltés

AC eszközök (egyfázisú)

Minden olyan „háztartási” berendezés vagy „gépi szerszám” megtalálható a független energiarendszerekben is, amelyeket otthon vagy munkában használunk. Mindezek az eszközök (230 V-os vagy 110 V-os) váltakozóáramot igényelnek.

Egyes eszközök – így a számítógépek – kényesek az interverterből származó áram minőségére (a rossz parti vagy generátoros AC-tápfeszültség negatív hatással van a minőségre). A motoros hajtású vagy hőtermelő berendezések sok esetben nagy indítóáramot igényelnek. Minden inverterünk tiszta szinuszhullámot állít elő, még akkor is, ha a beérkező AC minősége kevésbé jó, így a kényes fogyasztók is megtáplálhatók és általában az inverterek névleges kapacitásának kétszeresét kitevő csúcsteljesítményhez jutnak, így problémamentesen tudják táplálni a legnagyobb terheléseket is.

Példa az AC-eszközökre:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Generátorok

A járművek és hajók olyan motorral vagy motorokkal vannak ellátva, amelyek a mozgáshoz szükséges energiát állítják elő, ugyanakkor generátorokkal villamos energiát is termelnek. A generátorok mechanikai energiából állítanak elő egyenfeszültséget (DC), amelyet akkumulátorokban tárolnak vagy DC-berendezések közvetlen ellátására használnak.

A kisebb motorokhoz általában kisebb generátorok tartoznak, míg a nagyobb motorokhoz nagyobb generátorok, de nagyobb leadott áram eléréséhez sok esetben (további) nagy teljesítményű generátorok is. Számos – különösen az Euro 4/5 motorokkal szerelt – járműben intelligens (változó feszültségű) generátorok vannak, amelyek a jármű üzemi feltételeinek függvényében szabályozzák a leadott feszültséget és áramot. Ezáltal másodlagos akkumulátor használható szintre töltésére nem alkalmasak. A lítium üzemi akkumulátorok jelentős terhelést róhatnak a motor generátorára, amit többnyire védeni kell túlmelegedés vagy idő előtti elhasználódás ellen.

A Victron Energy a generátorok és üzemi akkumulátorok minden típusához a megoldások széles választékát kínálja, így bármely generátor bármely akkumulátorhoz csatlakoztatható – a generátor vagy az akkumulátor károsodása nélkül. További információért tekintse meg adatlapjainkat. A gyártói dokumentációban nézze meg, hogy a generátor milyen áramot képes leadni. Lítium üzemi akkumulátorok és hagyományos vagy intelligens generátorok esetén javasoljuk, hogy a generátor túlterhelésének elkerülése érdekében a generátor névleges leadott áramának 50 %-ával számoljon.

Összes DC-DC töltőnk megtekintése Összes akkumulátor-összekapcsolónk megtekintése Az összes (intelligens) BMS-opciónk megtekintése

Akkumulátorkezelő rendszer

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Összes akkumulátorkezelő rendszerünk megtekintése

Akkumulátor-felügyelők

Az akkumulátor-felügyelő olyan, mint az akkumulátorhoz rendelt „üzemanyagszint-mérő”. Rögzíti, hogy mennyi energia került fogyasztásra és töltésre. Az akkumulátor-felügyelő kiszámítja a töltés szintjét, a fennmaradó kapacitást és a lemerülésig hátralevő időt. Az akkumulátor feszültsége nem ad pontos képet arról, hogy mennyire van tele az akkumulátor (különösen nem terhelés mellett). Az akkumulátor-felügyelő viszont mindezt biztosítja.

A Victron Energy akkumulátor-felügyelők nyomon követik az előzményadatokat – így a töltési ciklusok számát, a legmélyebb kisütést, a legnagyobb feszültséget, a legkisebb feszültséget, és így tovább. Figyelmeztet a kritikus körülményekre, például az alacsony feszültségre vagy az alacsony töltésre, és akár a teljes tápegységet is lekapcsolhatja a drága akkumulátorok károsodásának elkerülése érdekében, vagy éppen elindíthat egy generátort.

A Victron kijelzővel vagy anélkül kínál akkumulátor-felügyelőket, ahol az intelligens változatok esetében a VictronConnect alkalmazással részletes adatokat kérhet le és módosíthatja a beállításokat. Összes akkumulátor-felügyelőnk megtekintése

BatteryProtect

A BatteryProtect akkumulátor-védő lekapcsolja az akkumulátorról a nem létfontosságú fogyasztókat, mielőtt egy előre beállított szint alá lemerülne az akkumulátor (a teljes kisütés károsítaná az akkumulátort), vagy mielőtt nem maradna elegendő energia a motorindításhoz.

A Victron Energy BatteryProtect eszköze ennél többet is tud. A beépített lekapcsolási késleltetések biztosítják, hogy a létfontosságú elektronika ne kapcsolódjon le véletlenül, pl. amikor a motor indítása rövid feszültségesést okoz. Automatikusan visszakapcsol mindent, amikor az akkumulátor kellően fel van töltve.
A BatteryProtect távkapcsolóval is rendelkezik, így BMS vagy kapcsoló segítségével be- és kikapcsolható. Az intelligens verzió a VictronConnect alkalmazással programozható.

Tekintse meg a BatteryProtect modelljeink választékát

Töltők

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Összes töltőnk megtekintése

DC-DC töltők

A DC-DC átalakítók vagy akkumulátor-akkumulátor töltők (beépített töltési algoritmussal rendelkező átalakítók) kettős akkumulátoros rendszerekben használatosak, ahol az (intelligens) generátor és az indítóakkumulátor az (azonos vagy eltérő feszültségű) üzemi akkumulátorral van kombinálva ez utóbbi töltése céljából. Saját akkumulátorral rendelkező (pl. orrsugaras propellerek) vagy az üzemi akkumulátortól eltérő feszültségű alkalmazások töltésére is használhatók.

A legtöbb DC-DC töltő egyaránt használható 12 V-os és 24 V-os rendszerekben, mind savas ólomakkumulátorokhoz, mint lítium akkumulátorokhoz. Egyes DC-DC töltők a kimeneti áram növelése érdekében párhuzamosan kapcsolhatók. A DC-DC töltők tökéletes és biztonságos megoldást jelentenek lítium-akkumulátortelepek (vagy akár savas ólomakkumulátorok) intelligens generátorról való töltéséhez.

Lítium akkumulátorok töltése a generátorról
A legtöbb generátor közvetlenül nem csatlakozhat lítium akkumulátorokhoz. A lítium akkumulátorok több áramot igényelnek, mint amit a generátor biztosítani tud, ami a generátor maradandó károsodáshoz vezethet. A generátor károsodásának elkerülése érdekében az áramkorlátozás az egyik lehetőség a generátor biztonságos tartományában való működéshez.

A Victron több megoldást is kínál a probléma megoldására, amelyek közül az egyiket a DC-DC átalakítók jelentik:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Tekintse meg a DC-DC átalakítóink választékát

DC-elektronika

Az egyenfeszültségű (DC) berendezések közvetlenül az akkumulátorokból érkező energiával üzemelnek. Különösen járművek és hajók rendelkeznek (számos) DC-berendezéssel (vezérlőszekrények, világítás, navigációs berendezések, autopilot, mélységmérők stb.).

Egyes kisebb szigetüzemű rendszerek is képesek kizárólag egyenfeszültségről üzemelni, pl. lámpák, TV, hűtőszekrény. Nagyobb rendszerekben AC és DC fogyasztók vegyesen fordulnak elő.

Minden esetben fontos az akkumulátor túlzott kisütés elleni védelme, amihez a Victron a ’BatteryProtect’ eszközt kínálja.

Inverterek

Az inverterek az akkumulátorokból származó egyenfeszültséget (DC) alakítják váltakozófeszültséggé (AC), amivel bármilyen készülék vagy gépi szerszámok tápellátása biztosító 230 V-on (egyes piacokon 110 V-on).

A Victron Energy minden invertere professzionális használatra készül, és a legnagyobb igénybevételt támasztó körülmények között szerzett több évtizedes gyakorlati tapasztalatra épül. A beépített Pure Sine Wave technológia biztonságos áramellátást nyújt érzékeny elektronikus készülékek – így számítógépek – számára, a nagy csúcsteljesítménye nagy indítóáramokat biztosít a nagyteljesítményű szerszámoknak, így problémamentesen biztosíthat energiát bármely terheléshez. A nagy hatásfok és az ultra kicsi saját fogyasztás biztosítja, hogy a tárolt energia felhasználható a fogyasztók hatékony táplására, így nem kell nagy tűrésekkel számolni az energiaveszteségek kompenzálásához.

A nagyobb modellek ipari berendezéseket is el tudnak látni, szinte korlátlan energia biztosítható párhuzamos vagy 3 fázisú üzemmel. Más modellek beépített töltőkkel (inverter/töltőkkel) rendelkeznek, amelyek parti áramellátásról vagy generátoros AC forrásokról való töltésnél használhatók. Széles termékválasztékunkból könnyedén kiválaszthatja a megfelelő invertert az adott célra, így a felesleges nagyobb mérethez képest költséget takarít meg.

Összes inverterünk megtekintése Összes inverterünk/töltőnk megtekintése

Üzemi akkumulátorok

Az üzemi akkumulátor energiát tárol a rendszer fogyasztói számára, így önálló energiát biztosít azokra a pillanatokra, amikor bemenő energiaforrások nem (teljes körűen) állnak rendelkezésre.

Victron Energy professzionális teljesítményre, megbízhatóságra és hosszú élettartamra tervezett számos akkumulátor-technológiát kínál a legnagyobb igénybevételt támasztó környezetek számára. Mindegyike az egész világra szóló 2 éves garanciával kerül forgalomba, és adatlapjaink hű képet adnak a teljesítményről és a várható élettartamtól, így menet közben nem jelentkeznek meglepetésszerű beruházások.

Számos technológia közül lehet választani, azonban az alapvető választás a savas-ólom és a lítium között történik, ami főként a teljesítménnyel, a ciklusonkénti költséggel és a fizikai jellemzőkkel (méret/tömeg) kapcsolatos elvárásoktól függ.

 • Savas ólomakkumulátort akkor válasszon, ha:
 • Alkalmanként használja
 • Alacsonyabb bekerülési költséget szeretne
 • A tömeg és térfogat nem probléma
 • Normál töltéssel tölthető
 • Lítium akkumulátort akkor válasszon, ha:
 • Naponta használja
 • Kisebb ciklusonkénti költséget szeretne
 • A tömeg és térfogat lényeges szempont
 • Gyors töltéssel tölthető

Üzemi akkumulátorok

Az üzemi akkumulátor energiát tárol a rendszer fogyasztói számára, így önálló energiát biztosít azokra a pillanatokra, amikor bemenő energiaforrások nem (teljes körűen) állnak rendelkezésre.

Victron Energy professzionális teljesítményre, megbízhatóságra és hosszú élettartamra tervezett számos akkumulátor-technológiát kínál a legnagyobb igénybevételt támasztó környezetek számára. Mindegyike az egész világra szóló 2 éves garanciával kerül forgalomba, és adatlapjaink hű képet adnak a teljesítményről és a várható élettartamtól, így menet közben nem jelentkeznek meglepetésszerű beruházások.

Számos technológia közül lehet választani, azonban az alapvető választás a savas-ólom és a lítium között történik, ami főként a teljesítménnyel, a ciklusonkénti költséggel és a fizikai jellemzőkkel (méret/tömeg) kapcsolatos elvárásoktól függ.

 • Savas ólomakkumulátort akkor válasszon, ha:
 • Alkalmanként használja
 • Alacsonyabb bekerülési költséget szeretne
 • A tömeg és térfogat nem probléma
 • Normál töltéssel tölthető
 • Lítium akkumulátort akkor válasszon, ha:
 • Naponta használja
 • Kisebb ciklusonkénti költséget szeretne
 • A tömeg és térfogat lényeges szempont
 • Gyors töltéssel tölthető

Solar Chargers

A napelemes töltő a napelemes táblák energiáját gyűjti össze és tárolja akkumulátorokban. A napelemes töltőink a legújabb, leggyorsabb technológia felhasználásával maximális energiakinyerést biztosítanak, így teljes töltés érhető el intelligens módon, a lehető legrövidebb idő alatt, miközben fenntartják az akkumulátorok épségét és jobb teljesítményt – valamint hosszabb élettartamot is – garantálnak.

A legtöbb esetben a napelemes táblák fényintenzitása folyamatosan változik, ami meghatározza a teljesítményüket. A Victron Energy napenergia-vezérlői ultragyorsan és teljes körben figyelik az áramcsatlakozási pontokat, hogy 30 %-kal több energiát facsarjanak ki a táblákból.

Az intelligens modellek a VictronConnect alkalmazással lehetővé teszik a kinyert napenergia figyelését és elemzését, míg más opciók távoli felcsatlakozást tesznek lehetővé a VRM portálon keresztül. A kisebb modellel intelligens terhelésű kimenettel rendelkeznek, megakadályozva a teljesen lemerülő akkumulátorok okozta károkat. Nagyobb rendszerek esetében a napelemes töltők szinkronizálhatók, így egy nagy és nagy hatásfokú töltőként üzemelhetnek.

Lásd a Napelemes kalkulátorunkat a napelemes táblák méretezéséhez és MPTT töltő kiválasztásához

Napelemes tábla

A napelemes táblák a napfény energiáját gyűjtik össze és továbbítják napelemes töltésvezérlőbe, amely a rendszer akkumulátortelepében tárolja azt. Napelemes tábláknak az energiarendszerbe való bekapcsolása a hálózattól független ingyenes energiát jelent, és lehetőséget teremt a zajos, üzemanyagot fogyasztó és karbantartást igénylő generátorok számának csökkentésére vagy elhagyására.

A Victron Energy nagy hatásfokú napelemes táblák választékát kínálja, amelyek kivételesen kis fényerejű működést és a teljes napfény-spektrumban nagy fényérzékenységet biztosítanak, így tökéletes választás lehet minden rendszerhez. A Victron Energy napelemes táblái teljesítik a legszigorúbb biztonsági követelményeket, és a korlátozott garanciájuk révén nem okoznak meglepetést üzem közben.

Összes napelemes táblánk megtekintése

Indító akkumulátorok

Az indító akkumulátorokra a motor indításához van szükség. Ezek az akkumulátorok nagy kisülési áramot viselnek el, és az üzemi akkumulátorokhoz képest eltérő technológiával készülnek. Az indító akkumulátor véletlen lemerítésének elkerülése érdekében mindig le kell választani az üzemi akkumulátorokról. A Victron Energy számos megoldást kínál az egyes rendszerekhez.

Victron Energy számos akkumulátor-összekapcsolót kínál. Az indító és az üzemi akkumulátor biztonságos összekapcsolásának további átfogó módjai is kaphatók, így akkumulátor-összekapcsoló BMS-hez csatlakoztatása, all-in-one intelligens BMS-termékek vagy DC-DC töltők. Ezek az opciók egyéb vezérlési és konfigurációs lehetőségeket is kínálhatnak, különösen a nem szabályozott generátorok túlmelegedés elleni, valamint a lítium akkumulátorok mélykisütés és túltöltés elleni védelmére.

Összes akkumulátor-összekapcsolónk megtekintése Összes DC-DC töltőnk megtekintése Az összes (intelligens) BMS-opciónk megtekintése

VictronConnect

A Victron Energy összes intelligens terméke egy kézből felügyelhető és vezérelhető. Csatlakoztassa a VictronConnect alkalmazást Bluetooth-on keresztül és máris közvetlenül hozzáfér rendszerének teljesítményadataihoz. Többek között könnyedén módosíthatja a beállításokat, be- és kikapcsolhatja az eszközöket.

VE.Direct porttal ellátott nem intelligens eszközök is intelligenssé tehetők VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Ezáltal lehetőség nyílik a rendszer távoli felügyeletére és vezérlésére. A VictronConnect távvezérlési funkciói biztosítják, hogy a VE.Direct interfésszel ellátott Victron-termékek távolról elérhetők legyenek GX-termékkel, a VRM online portálon keresztül. Ez a hatékony szolgáltatás lehetővé teszi a termék teljes körű konfigurálását és felügyeletét a VictronConnect alkalmazással a világ bármely pontjáról. A felhasználói felület ugyanazt a megjelenést biztosítja, mintha a termékek helyben csatlakoznának Bluetooth vagy USB-portra kötött VE.Direct interfész segítségével.

Tekintse meg, hogy mit tud a VictronConnect alkalmazás Tekintse meg a GX-eszközeinket
Rendszer műszaki jellemzői
Hogyan lesz az energiaprofilból rendszer? Itt az ajánlatunk egy nagy hatásfokú, költséghatékony energiamegoldásra mobil szervizszakemberek számára, mind lítium, mind savas ólomakkumulátor alapú rendszerekhez.

Ennek a részletes táblázatnak és a teljes résznek a megfelelő megtekintése érdekében, kérjük, mérlegelje korszerűbb böngésző használatának a lehetőségét.

Energiafogyasztás
Fogyasztók várható teljesítményfelvétele
Kb. 3 zsinór nélküli szerszám töltése
Kis mobil iroda áramellátása (laptop/nyomtató/okostelefon)
Fülkevilágítás (LED)
Igényelt napi energiafogyasztás:
350Wh
Igényelt csúcsteljesítmény:
200 W
A rendszer csúcskapacitása:
700 W
Savas ólom akkumulátor max. energiafogyasztása:
540 W
Max. napi energiafogyasztás lítium:
768 W
Invertálás
Inverter
Victron Phoenix 12/350
Tárolás
Service battery:
90 Ah 12 V AGM vagy
Lítium: 12,8 V / 60 Ah
Akkumulátorvédelem:
BatteryProtect 100A
Védi az akkumulátort a túlzott kisütéstől. Savas ólom és lítium rendszerek használata együttesen
Áramtermelés
Töltés a motor generátoráról (magyarázatot lásd itt)
Generátorkimenet:
70–90 amper*
Biztonságos kimenet 50 %
* Műszaki adatokat lásd a gyártó adatlapján.
Savas ólomakkumulátor töltése:
Orion-Tr 12/12-18* vagy
Cyrix-ct 120A**
* vagy intelligens változat
** A Cyrix nem működik intelligens generátorokkal.
Lítiumos használatra:
Smart BMS CL 12/100
A lítium akkumulátorokat 30 amperrel tölti, 40 amperes biztosítékkal, így az 50 %-ra lemerült akkumulátor mintegy egy óra alatt feltölthető.
A pozitív pólusra csatlakozik, ezért a DC terhelések leválasztására nincs szükség.
Felügyelet
Akkumulátor-felügyelő:
SmartShunt akkumulátor-felügyelő 500A
Bővítések
Battery charger:
Blue Smart IP22 töltő 12/30
A motor generátoráról való napi 2 óránál kevesebb töltés esetén egészítse ki parti áramellátással vagy napelemes töltéssel.
Napelemes tábla:
BlueSolar tábla: : kb. 100 W
Napelemes töltésvezérlő:
Smart MPPT 75/15
Teljes lista megjelenítése Lefelé mutató hatványjel
Teljes lista megjelenítése Lefelé mutató hatványjel

Miért a Victron Energy?

A megfelelő termékeket a feladathoz

Mivel mindig úton van, megbízható és költséghatékony megoldásokra van szüksége, amelyek hosszú évekig biztosítják az energiát. Fontos, hogy olyan tápegységeket tudjon választani, amelyek megfelelnek a pontos igényeinek és teljesítik a műszaki előírásokat, így nem hagyják cserben. A Victron Energy rendelkezik a modulszerűen összekapcsolt termékek széles választékával, amelyek az ígért jellemzőket teljesítik. A termékek mögött az energiakihívások innovációval való leküzdésének 45 éve alatt felhalmozott tudásanyag áll.

Victron Energy 45 évének ikonja
Lítiumion akkumulátor

Miért a Victron Energy?

Mindig bekapcsolva. Mindig készenlétben.

Masszív rendszereink újra és újra páratlan megbízhatóságról tettek tanúbizonyságot. Ezt fémjelzi a mentők számára gyártott tápegységek világpiacán betöltött vezető szerep, amelyet számtalan olyan eset illusztrál, ahol a 40 évnél régebbi Victron Energy inverterek még mindig teljesítik a gyári előírásokat.

Mentők

Miért a Victron Energy?

A megbízhatóság adja a hosszú élettartam alapját

A tápegységekbe történő beruházásról hozott döntésnél pusztán az ár mérlegelése félrevezető lehet. A berendezések valós teljesítménye és várható élettartama ugyanilyen fontos szempont. A Victron Energy berendezései teljesítményüket és várható élettartamukat tekintve egyaránt teljesítik a műszaki előírásokat (rendeltetésszerű használat esetén). Az 5 éves garanciánk, valamint a tisztességes és gyors javítási elveink azt jelentik, hogy a befektetései védve vannak és a legtöbb esetben nem hagyják cserben.

év garancia
A Victron szakembere bemutatja az ügyfélnek a VictronConnect appot

Miért a Victron Energy?

Professzionális kihívások. Elfogadva.

Bármi is szolgáltassa az energiát a járműve elektronikája vagy a munkaterületre vitt szerszámok számára, a Victron Energy rendelkezik a piacon elérhető tápegységek legszélesebb választékával, hogy ellássa energiával az Ön számára fontos munkákat. A mindent magába foglaló egyetlen márkával való együttműködés előnye az, hogy egyetlen ügyintézőnk van a frissítésekhez vagy bármilyen felmerülő ritka eset megoldásához. A Victron Energy szakembereinek világméretű hálózata 45 éves problémamegoldó tapasztalat alapján kapott képzést. Az Ön előtt álló kihívásokat olyan stabil megoldásokká alakítják, amelyek az Ön elégedettségét szolgálják és sok évre bebiztosítják a beruházásait.

A Victron szakembere áll egy autó hátuljában levő Victron berendezés mellet

Miért a Victron Energy?

Professzionális járművek
energiaforrása a know-how

Tekintse meg jellemző autóipari kihívások megoldását
Motor meghajtása
Nyíl ikonok
Drive through our Professional vehicles know-how

Úgy tűnik, az Ön böngészője nem támogatja a legfrissebb technológiai megoldásokat, így ennek a résznek a megfelelő megtekintését; kérjük, mérlegelje korszerűbb böngésző használatának a lehetőségét.

Smart BMS CL 12/100

Bármely generátor biztonságos összekapcsolása intelligens lítium akkumulátorokkal.

Népszerű járműrendszerek diagramjai
Brosúránk letöltése
Ikon letöltése
Részletes összehasonlítás

Egy szakértő véleménye: lítium vagy AGB akkumulátorok?

Részletek megjelenítése Carret icon
DC-DC töltő

Üzemi akkumulátor professzionális töltése az Orion-TR intelligens töltővel.

Victron Professional

Iratkozzon fel a legközelebbi autóipari webináriumunkra vagy képzésünkre.

A katalógusunk letöltése

Kereskedelmi járművekhez gyártott összes termékünk megtekintése és további konfigurációk.

Victron connect

Valós idejű áttekintés és teljes irányítás VictronConnect alkalmazásunkkal

Megoldási lehetőségek partnereinktől

Tekintse meg a blogunkat

Találja meg a helyi kereskedőjét

A Victron helyi szakembereinek jól bevált globális hálózata el van kötelezve, hogy megtalálja az optimális megoldást az Ön kihívására.

Szolgáltatásainkra világszerte számíthat

A Victron számára alapvetően fontos, hogy ügyfeleinket gyorsan és szakszerűen kiszolgáljuk és támogassuk. Ezért a Victron szakembereinek globális hálózata a legmagasabb szintű technikai tudást gyűjtötte össze és el van kötelezve arra, hogy a javításokat a lehető leggyorsabban elvégezzék.

Hogy indulhasson vagy folytathassa az útját, bárhová is tart.