Gyakorlati teszt: napelemes modulok

A Mono, Poly, PERC és Dual napelemes modulok összehasonlítása valós feltételek mellett.

Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
E
Teljes napelemes hozam: --
W
Románia
--
--
Telepítés napja: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Sugárzás mértéke

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Az MPPT VE.Can SmartSolar töltő a legújabb és leggyorsabb technológia segítségével alakítja át a napelemes rendszerről érkező energiát olyan árammá, amellyel optimálisan tölthetők az akkumulátorcsoportok.

A SmartSolar töltésvezérlővel még az erősen lemerült akkumulátorok is újratölthetők. Az egység akár 0 Volt akkumulátorfeszültség mellett is képes a működésre akkor, ha a cellák nincsenek véglegesen elszulfátosodva, illetve egyébként nem sérültek.

Modellek: 12/24/36/48 Volt

MPPT: Ultragyors, teljesítménymaximum-pontkövetés

Az MPPT VE.Can SmartSolar töltő 150 vagy 250 voltos kapocsfeszültséggel jellemezhető PV-elem csoporthoz csatlakozik, majd automatikusan észleli és tölti a 12, 24 vagy 48 V-os akkumulátorcsoportot – az adott típustól függően – 70 és 100 A közötti árammal.

A töltési beállítások teljes körben programozhatók, sőt eltérő kémiai folyamatokkal működő, például ólom-sav, lítiumion- vagy más akkumulátorokhoz egyaránt üzembe helyezhető.

A töltő távoli szabályozása

Az MPPT VE.Can SmartSolar töltő Bluetooth segítségével, a VictronConnect alkalmazáson keresztül távolról szabályozható és konfigurálható. Ez lehetővé teszi a készülék beállítását, kezelését, valamint az olyan információkról azonnal áttekinthető információk megismerését, mint az akkumulátor feszültsége és áramerőssége, illetve a múltbeli adatok. 

További, lánckapcsolattal csatlakoztatható egységek

A VE.Can SmartSolar töltő CAN-sín csatlakozókkal szerelt. Ez teszi lehetővé a további VE.Can SmartSolar töltőkkel való kommunikációt. A további egységek egyszerű „lánckapcsolattal” csatlakoznak egymáshoz úgy, hogy az egyes egységek között szimpla RJ45 kábelek vannak.

Az egymáshoz való csatlakoztatáskor minden egyes VE.Can SmartSolar töltő töltési állapota a rendszerrel szinkronizálódik. Továbbá az adatok egyszerű kábelen keresztül is küldhetők GX monitorozó eszközre. 

Távmonitorozás és -vezérlés

Ha a GX eszköz csatlakozik az Internethez, a Victron távkezelési portálon (VRM) a napelemes töltő(k) által biztosított energiához teljes körben hozzáfér.

Távoli készülékek esetében – akkor is, ha nincs a közelben internetkapcsolat – az MPPT egység monitorozható marad a  GlobalLink 520 csatlakoztatásával.

A SmartSolar Control vezérlőegység kijelzője

A VE.Can SmartSolar töltő a többi MPPT napelemes töltőkhöz hasonlóan VE.Direct csatlakozóval is rendelkezik. Ez a csatlakozóport mind egyetlen egység monitorozására, mind kültéri világítás szabályozására alkalmas. A távoli be-/kikapcsolás feladatát ellátó csatlakozót külső eszközről, például lítiumion-akkumulátorról is lehet kívülről vezérelni. Egy opcionális, kívülről csatlakoztatható eszközként működő LCD kijelző/vezérlőelem élő adatokat, beállítási és kezelési lehetőségeket biztosít közvetlenül az eszköz felületéről.

VictronConnect

A VictronConnecttel élő állapotjelző információkhoz juthat, továbbá konfigurálhatja bármelyik beépített Bluetooth támogatással rendelkező vagy VE.Direct Bluetooth intelligens hardverkulcs segítségével csatlakoztatott Victron terméket.

Downloads & Support

Victron Online Képzés

Online képzést biztosítunk, ha szeretne többet tudni erről a termékről. A képzés magába foglal egy videót, kiegészítő erőforrásokra mutató hivatkozásokat és az ismereteit felmérő vizsgát. A sikeres elvégzést egy tanúsítvány igazolja. Az onlike képzéséhez ingyenes Victron Szakmai fiók szükséges.

Keresse fel a közelében működő Victron Energy forgalmazót.

Forgalmazó keresése