gyakorlati teszt

Napelemes modulok

A Mono, Poly, PERC és Dual napelemes modulok összehasonlítása valós feltételek mellett.

Valós idejű adatok
-- -- helyi idő
Telepítés napja: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Sugárzás mértéke
Románia
44°17'59.9"N
26°11'29.7"E

Mono

2500Wp --
Teljes napelemes hozam: --

Split-cell

2500Wp --
Teljes napelemes hozam: --

Poly

2500Wp --
Teljes napelemes hozam: --

PERC

2500Wp --
Teljes napelemes hozam: --

* Ez egyterepi teszt, és az eredmények adott helyen lévő, adott berendezésre vonatkoznak.,vizsgálja meg, hogy melyik a legjobb megoldás a saját esetében, mivel az eredmények eltérők lehetnek a környezeti tényezők hatásai alapján.

Mentők

Bárhol, bármikor működnie kell.

A megbízható mobil áramellátó rendszer fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, amikor másodpercek életet menthetnek. Az áramellátó rendszer nem vonhatja el az egészségügyi személyzet figyelmét – annak mindig, bárhol, bármikor működnie kell. A rendszert fel kell készíteni a legrosszabb forgatókönyvre is, valamint lehetőség szerint el kell kerülni az energiaproblémákat.

Ezek a nagy követelmények vezérlik mérnökeinket olyan megoldások biztosításában, amelyek minden körülmények között teljesítenek. Az innovációkkal és problémamegoldással teli 45 év segített bennünket hozzá, hogy piacvezetők legyünk a mentők számára készült tápegységek terén, azonban nem dőlhetünk hátra elégedetten. Ellenkezőleg, a sikerek még jobb, a tudásunkon alapuló energiaellátási megoldások kifejlesztésére ösztönöznek bennünket.

Amikor az energia

életeket ment

A mentőautók számos alakban és formában készülnek. A Victron Energy olyan elemekkel rendelkező moduláris rendszert kínál, amelyek a mentőautók gyártói számára lehetővé teszik egy teljes rendszer létrehozását, pontos műszaki előírások és költségvetés betartásával. Most tételezzük fel egy átlagos méretű mentőautó tervezését.

Napi energiafogyasztás

1800Wh

Csúcsteljesítmény-igény

1500W

Ebben a példában

A napi energiafogyasztást az összes fogyasztó és azok napi üzemidejének szorzatából számítjuk ki. A csúcsteljesítmény kiszámításához adjuk össze az egyidejűleg használt fogyasztók wattos teljesítményét.

Nyilvánvaló választások

Rendszertervezés

Szempontok

Az alábbiakban találja meg a főbb tervezési szempontokat magyarázattal ellátva. Mérnökeink ajánlásait a kérdésekre kattintva olvashatja

 • 01

  Melyik (méretű) inverter a megbízható és kompakt megoldás?

  A kategóriájukban a legjobb inverter/töltőink évek óta árammal látják el a legnagyobb igényeket támasztó, kihívást jelentő hálózaton kívüli eszközöket.
  A MultiPlus termékcsalád a legjobb választás, ha inverteres üzemre és parti áramellátásról való töltésre egyaránt szükség van. A Pure Sine Wave technológia biztonságos áramellátást nyújt érzékeny elektronikus készülékek – így számítógépek – számára, és problémamentesen biztosíthat energiát bármely terheléshez. A UPS funkció gondoskodik arról, hogy a parti áramellátás mindennemű megszakadás nélkül 20 mikroszekundumon belül csatlakoztató és lekapcsolható legyen. Az üzemi és az indító akkumulátor töltését a beépített töltő végzi, ami mindkettőt a saját töltési profiljának megfelelően képes tölteni. A MultiPlus modellek széles választéka révén könnyedén használhatja a megfelelő invertert az igények kielégítésére. Korlátozott helyeken kompakt modellek is rendelkezésre állnak.
  Az inverterek egyenfeszültséget alakítanak át váltakozófeszültséggé. Az invertereket úgy kell méretezni, hogy folyamatosan bírják az átlagterhelést és meg kell felelniük az egyidejű AC-terhelések várható csúcsterhelésének. Összes inverterünk/töltőnk megtekintése

  A szakemberek választása

  MultiPlus Compact 12/2000/80: ez a 2000 VA-es inverter a jármű 12 V-os üzemi feszültsége alapján látja el energiával a fogyasztókat és azok csúcsteljesítményét. A 80 amperes töltőáram gyorsan tölti az üzemi lítiumakkumulátort, míg a másik kimenet az indító akkumulátort látja el. Savas ólomakkumulátorok esetén a töltőáram az akkumulátorok méretéhez igazodva csökkenthető. A kompakt burkolat takarékosan bánik a fülke szűkös helyével.
  A nagyobb napi energiafogyasztású vagy üzemi akkumulátorként savas ólomakkumulátorokkal üzemelő rendszerek több időt igényelnek a parti áramellátástól a teljes feltöltésig. A savas ólomakkumulátor töltési karakterisztikája miatt ehhez több idő szükséges, ami a parti áramellátás hosszabb idejű használatát jelenti.
 • 02

  Lítium vagy savas ólom – milyen méretben?

  A Victron Energy számos lehetőséget kínál az üzemi akkumulátorhoz, azonban az alapvető választás a savas-ólom és a lítium között történik, ami főként a teljesítménnyel, a ciklusonkénti költséggel és a fizikai jellemzőkkel (méret/tömeg) kapcsolatos elvárásoktól függ. Az akkumulátor technológiájának megválasztása más-más következményekkel jár az akkumulátorokhoz közvetlenül csatlakozó vagy az azokat felügyelő egyéb rendszerelemekre is.

  Általában lítiumot akkor használjunk, ha a napi energiaigény rendkívül intenzív, amikor a szupergyors töltés lényeges vagy amikor tömeg- vagy méretkorlátok állnak fenn. A lítium ciklusonkénti költsége is kisebb. A savas-ólom bekerülési költsége kisebb, és tökéletes rendszeres, kevésbé igényes energiaprofilokhoz, és amikor a tömeg és a méretek nem számítanak. A fentiek talán kissé leegyszerűsítik az akkumulátorfejlesztés ismeretanyagának 45 évét – bővebb információkért tájékozódjon részletesebben.

  A Victron Energy kivételes minőségű, alaposan tesztelt akkumulátorokat kínál, magas teljesítményjellemzők mellett. Adatlapjaink hű képet adnak a teljesítményről és a várható élettartamtól, így menet közben nem jelentkeznek meglepetésszerű beruházások. Akkumulátorok széles választéka
  Választani, választani... Lítium vagy savas ólom?

  A szakemberek választása

  Lítium 12,8 V Smart 200 Ah Ez a rendkívül kompakt és könnyű doboz 2560 kWh energiát rejt magában, ami bőségesen elegendő az elvárt terhelések áramellátásához, még az élettartam miatti 20 % tartalék figyelembe vétele mellett is. A karcsú kialakításának és kis tömegének köszönhetően minden hely az igénylőket szolgálja. A lítium gyors töltési karakterisztikájának köszönhetően az akkumulátort mindössze 2,5 óra alatt fel tudja tölteni a generátor (a motor 130 amperes generátora stabilan képes tölteni óránként 65 amperrel, a névleges kapacitás mintegy 50 %-ával számolva). Ha parti áramellátásra van szükség, akkor a MultiPlus 80 amperes töltő mintegy 2 órán belül teljes feltöltést biztosít.

  2 x 12 voltos Deep Cycle AGM 165 Ah. Számtalan mentőszolgálatot még manapság is savas ólomakkumulátorok látnak el, ezért alapértelmezett opcióként kell számolni vele. A bekerülési költségük ugyan kisebb, azonban a töltési ciklusaik száma is kisebb, ami annyit jelent, hogy a lítium ciklusonkénti költsége alacsonyabb, ezért hosszú távon jobb és olcsóbb alternatíva. Ha kevesebb súly- és méretkorlát van, akkor két párhuzamosan kapcsolt 12 voltos Deep Cycle AGM 165 Ah-ás akkumulátor problémamentesen el tudja látni a fogyasztókat. A lítiumhoz képest ezeknek az akkumulátoroknak a töltése lassabb, így jobban függ a parti áramellátásról biztosított töltéstől. A DC-DC töltő az intelligens generátorra csatlakozik, és egy 50 %-ig lemerült üzemi akkumulátort mintegy 5-7 óra tölt fel. A parti áramellátásra csatlakozva a MultiPlus másnapra feltölti az akkumulátorokat.
  Az akkumulátorok durva méretezéséhez a savas ólomakkumulátorok napi energiafogyasztásának 2-szeresét vesszük figyelembe az 50 %-ra történő biztonságos kisütési kapacitásuk miatt, valamint nagyjából 20 % tartalékkal számolunk, amikor lítium akkumulátorokat választunk. Termékcsaládunkból válassza a legközelebb eső modellt, majd a biztonság kedvéért kerekítse fel az áramerősséget.
 • 03

  (Lítium) akkumulátorok (intelligens) generátorokkal és indítóakkumulátorokkal való biztonságos kombinálása

  Kezeljen minden kihívást az (intelligens) generátoroknak, az indító és üzemi (lítium vagy savas ólom) akkumulátoroknak a DC-DC töltőink, akkumulátor-összekapcsolóink vagy intelligens BMS-termékeink széles választékával történő kombinálásával. Megoldásainkat kifejezetten járművekhez terveztük, és ügyeltünk rá, hogy mind a savas-ólom, mind a lítium akkumulátorok megfelelően kisüthetők és tölthetők legyenek az intelligens generátorok vagy akkumulátorok károsodása nélkül.
  A megfelelő megoldás elsősorban az Ön (intelligens vagy hagyományos) generátora(i) és az üzemi akkumulátor fajtájának (savas-ólom vagy lítium) kombinációjától függ. Kérjen tanácsot a Victron Energy szerelőjétől Kérdezze a helyi szerelőjét

  A szakemberek választása

  Lítium: Akkumulátorkezelő rendszer BMS 12/200: A legfeljebb 200 A-es lítium alapú 12 V-os energiarendszerekhez ez a kompakt és masszív megoldás a tökéletes választás. Az eszköz számos funkciót biztosít egyben: egy ’akkumulátorkezelő rendszer’, egy ’áramhatároló’, egy ’akkumulátor-összekapcsoló’ és egy ’BatteryProtect’ funkciót. Ez az akkumulátorkezelő rendszer megfelelően felügyeli és gyorsan tölti a lítium akkumulátort. Az áramhatároló funkció a generátor kimeneti értékeinek megfelelő biztonságos tartományban tartja a töltőáramot, ami megakadályozza a generátor túlmelegedését vagy idő előtti elhasználódását. Az akkumulátor-összekapcsoló funkció biztonságosan kapcsolja össze az üzemi és az indító akkumulátort. A BatteryProtect funkció védi az üzemi akkumulátort a túlzott kisütéstől. A BMS 12/200 mindezeket a funkciókat egyetlen készülékben egyesíti, így tökéletes megoldás lehet járművek számára.
  Vegye figyelembe, hogy a DC-fogyasztókat galvanikusan le kell választani, mivel a BMS 12/200 a mínusz pólusra, vagyis a testre csatlakozik.
  Savas ólom: Orion-Tr Smart 12/12-30 és Smart BatteryProtect 220A: Ez a professzionális Orion ’akkumulátorról akkumulátorra’ DC-DC töltők termékcsaládja biztonságosan csatlakoztat bármely méretű (intelligens vagy hagyományos) 12 V-os generátort és indító akkumulátort bármely típusú üzemi akkumulátorhoz. A 12/12-30 30 amper töltőáramot igényel az intelligens generátorból, amely egyébként nem biztosít elég nagy folyamatos áramot töltéshez (ezért egy Cyrix-ct akkumulátor-összekapcsoló nem működik intelligens generátorral együtt).
  A Smart BatteryProtect 220A védi az üzemi akkumulátort a (DC) terhelések által történő túlzott kisütéstől, amelyet a maximálisan elvárt terhelőáramnak megfelelően kell méretezni. A bekapcsolási és kikapcsolási szinteket a VictronConnect alkalmazással lehet beállítani.
 • 04

  Vészhelyzetben miként lehet indítani a motort az üzemi akkumulátorról?

  Abban a ritka esetben, ha az indító akkumulátor lemerül, a Cyrix-ct vészhelyzeti kapcsolatként működik az üzemi akkumulátor és az indító akkumulátor között, így a motor a kormánykerék melletti gomb megnyomásával indítható, ami aktiválja a távoli be/ki kapcsolót. Ebben az esetben a Cyrix-ct 230A 500 A névleges áramot tud biztosítani a megforgatáshoz (5 másodpercig). Vegye figyelembe, hogy a Cyrix-ct csak a vészhelyzeti indítást könnyíti meg, az üzemi akkumulátor indító akkumulátorról történő töltése más módon kezelhető: lásd a generátorok és akkumulátorok kombinálását.

Szakmai kihívások?
Kérdezze a Victron Energy helyi szakemberét.

Az egyes elemek lehetőségeinek száma meglehetősen nagy. Ezért a Victron Energy szakembereit úgy képezzük, hogy az Ön pontos igényeihez masszív megoldásokat találjanak. Nagy felelősség hárul rájuk, hogy mindig a helyes megoldást tanácsolják (még akkor is, ha ez jelentősen eltér az ügyfelek kezdeti elképzeléseitől). Minden, ami az Ön elégedettségét szolgálja és sok évre bebiztosítja a beruházásait.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
A Victron szakembere a Victron berendezéseivel felszerelt autó mellett

Úgy tűnik, az Ön böngészője nem támogatja a legfrissebb technológiákat. Ennek a résznek a megfelelő megtekintéséhez mérlegelje modern böngésző használatát.

Rendszerdiagram

lítium- vagy savas ólomakkumulátor alapú rendszerhez

Hogyan lesz rendszertervezési szempontokból masszív rendszer?

Házi akkumulátor
Töltés

AC eszközök (egyfázisú)

Minden olyan „háztartási” berendezés vagy „gépi szerszám” megtalálható a független energiarendszerekben is, amelyeket otthon vagy munkában használunk. Mindezek az eszközök (230 V-os vagy 110 V-os) váltakozóáramot igényelnek.

Egyes eszközök – így a számítógépek – kényesek az interverterből származó áram minőségére (a rossz parti vagy generátoros AC-tápfeszültség negatív hatással van a minőségre). A motoros hajtású vagy hőtermelő berendezések sok esetben nagy indítóáramot igényelnek. Minden inverterünk tiszta szinuszhullámot állít elő, még akkor is, ha a beérkező AC minősége kevésbé jó, így a kényes fogyasztók is megtáplálhatók és általában az inverterek névleges kapacitásának kétszeresét kitevő csúcsteljesítményhez jutnak, így problémamentesen tudják táplálni a legnagyobb terheléseket is.

Példa az AC-eszközökre:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Generátorok

A járművek és hajók olyan motorral vagy motorokkal vannak ellátva, amelyek a mozgáshoz szükséges energiát állítják elő, ugyanakkor generátorokkal villamos energiát is termelnek. A generátorok mechanikai energiából állítanak elő egyenfeszültséget (DC), amelyet akkumulátorokban tárolnak vagy DC-berendezések közvetlen ellátására használnak.

A kisebb motorokhoz általában kisebb generátorok tartoznak, míg a nagyobb motorokhoz nagyobb generátorok, de nagyobb leadott áram eléréséhez sok esetben (további) nagy teljesítményű generátorok is. Számos – különösen az Euro 4/5 motorokkal szerelt – járműben intelligens (változó feszültségű) generátorok vannak, amelyek a jármű üzemi feltételeinek függvényében szabályozzák a leadott feszültséget és áramot. Ezáltal másodlagos akkumulátor használható szintre töltésére nem alkalmasak. A lítium üzemi akkumulátorok jelentős terhelést róhatnak a motor generátorára, amit többnyire védeni kell túlmelegedés vagy idő előtti elhasználódás ellen.

A Victron Energy a generátorok és üzemi akkumulátorok minden típusához a megoldások széles választékát kínálja, így bármely generátor bármely akkumulátorhoz csatlakoztatható – a generátor vagy az akkumulátor károsodása nélkül. További információért tekintse meg adatlapjainkat. A gyártói dokumentációban nézze meg, hogy a generátor milyen áramot képes leadni. Lítium üzemi akkumulátorok és hagyományos vagy intelligens generátorok esetén javasoljuk, hogy a generátor túlterhelésének elkerülése érdekében a generátor névleges leadott áramának 50 %-ával számoljon.

Összes DC-DC töltőnk megtekintése Összes akkumulátor-összekapcsolónk megtekintése Az összes (intelligens) BMS-opciónk megtekintése

Akkumulátor-összekapcsolók

Az akkumulátor-összekapcsolók az indító akkumulátor és az üzemi akkumulátor biztonságos összekapcsolására szolgálnak.
Az akkumulátor-összekapcsoló lehetővé teszi az üzemi akkumulátor töltését (előre megadott feszültségnél), amikor jár a motor. Az üzemi akkumulátor leválasztásra kerül az indító akkumulátorról, amikor a feszültség a csepptöltési szint alá esik, megakadályozva az üzemi akkumulátorról üzemelő terhelések általi lemerítést. A Victron Energy az akkumulátor-összekapcsolók számos modelljét és méretét kínálja – az Ön rendszerének típusától függően.

Vészindítás: az indító akkumulátor meghibásodása esetén egyes akkumulátor-összekapcsolók lehetővé teszik a motor üzemi akkumulátorról történő indítását – bővebben lásd az adatlapokat. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: hu MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Az akkumulátor-összekapcsolók alternatívájanként szóba jöhetnek egyéb vezérlési és konfigurációs opciók, különösen a nem szabályozott generátorok túlmelegedés elleni, valamint a lítium akkumulátorok mélykisütés és túltöltés elleni védelmére. A savas ólomakkumulátorok összekapcsolására DC-DC töltők jöhetnek számításba. A lítiumos üzemi akkumulátorok esetében az opciók köre DC-DC töltőkre, (BMS-re csatlakoztatható) speciális lítiumakkumulátor-összekapcsolókra és all-in-one intelligens BMS termékekre terjed ki.

Összes akkumulátor-összekapcsolónk megtekintése DC-DC töltőink megtekintése Az összes (intelligens) BMS-opciónk megtekintése

Akkumulátorkezelő rendszer

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Összes akkumulátorkezelő rendszerünk megtekintése

Akkumulátor-felügyelők

Az akkumulátor-felügyelő olyan, mint az akkumulátorhoz rendelt „üzemanyagszint-mérő”. Rögzíti, hogy mennyi energia került fogyasztásra és töltésre. Az akkumulátor-felügyelő kiszámítja a töltés szintjét, a fennmaradó kapacitást és a lemerülésig hátralevő időt. Az akkumulátor feszültsége nem ad pontos képet arról, hogy mennyire van tele az akkumulátor (különösen nem terhelés mellett). Az akkumulátor-felügyelő viszont mindezt biztosítja.

A Victron Energy akkumulátor-felügyelők nyomon követik az előzményadatokat – így a töltési ciklusok számát, a legmélyebb kisütést, a legnagyobb feszültséget, a legkisebb feszültséget, és így tovább. Figyelmeztet a kritikus körülményekre, például az alacsony feszültségre vagy az alacsony töltésre, és akár a teljes tápegységet is lekapcsolhatja a drága akkumulátorok károsodásának elkerülése érdekében, vagy éppen elindíthat egy generátort.

A Victron kijelzővel vagy anélkül kínál akkumulátor-felügyelőket, ahol az intelligens változatok esetében a VictronConnect alkalmazással részletes adatokat kérhet le és módosíthatja a beállításokat. Összes akkumulátor-felügyelőnk megtekintése

BatteryProtect

A BatteryProtect akkumulátor-védő lekapcsolja az akkumulátorról a nem létfontosságú fogyasztókat, mielőtt egy előre beállított szint alá lemerülne az akkumulátor (a teljes kisütés károsítaná az akkumulátort), vagy mielőtt nem maradna elegendő energia a motorindításhoz.

A Victron Energy BatteryProtect eszköze ennél többet is tud. A beépített lekapcsolási késleltetések biztosítják, hogy a létfontosságú elektronika ne kapcsolódjon le véletlenül, pl. amikor a motor indítása rövid feszültségesést okoz. Automatikusan visszakapcsol mindent, amikor az akkumulátor kellően fel van töltve.
A BatteryProtect távkapcsolóval is rendelkezik, így BMS vagy kapcsoló segítségével be- és kikapcsolható. Az intelligens verzió a VictronConnect alkalmazással programozható.

Tekintse meg a BatteryProtect modelljeink választékát

Cerbo GX

A Victron Energy Cerbo GX a képezi rendszerének kommunikációs központját, amellyel folyamatosan, bárhonnan lehetővé teszi a tökéletes irányítást és teljesítményének maximális szinten tartását. Az opcionális GX Touch 50 a Cerbo GX hűséges társa, amelynek az öt colos érintőképernyője biztosítja rendszerének azonnali áttekintését és pillanatok alatt lehetővé teszi a beállítások módosítását.

Elláthatja az akkumulátor töltési szintjének, teljesítményfelvételének, a napelemes, generátoros vagy hálózati forrásból kinyert energia valós idejű felügyeletét, vagy a tartályszintek és hőmérsékletadatok ellenőrzését. Egyszerűen ellenőrizheti a parti áramellátás áramhatárolását, a generátor(ok) (automatikus) indítását/leállítását vagy akár csendes időszakok beállítását a generátor éjszaka közepén történő indításának elkerülése érdekében. Az ingyenes Victron Remote Management (VRM) portállal bármely beállítást módosíthat a rendszer optimalizálása érdekében, nyomon követheti a riasztásokat, diagnosztikai vizsgálatokat végezhet és problémákat oldhat meg távolról.

A Cerbo GX egyszerűen használható vizuális megjelenítő rendszer, amely az energiával kapcsolatos minden kihívást erőfeszítésmentes élménnyé varázsol. Egyszerűen csatlakozzon a Victron Remote Management (VRM) portálunkon keresztül, vagy közvetlenül az opcionális GX Touch 50 képernyő, egy multifunkciós kijelző (MFD) vagy a VictronConnect alkalmazásunk segítségével, kihasználva annak Bluetooth képességét.

DC-DC töltők

A DC-DC átalakítók vagy akkumulátor-akkumulátor töltők (beépített töltési algoritmussal rendelkező átalakítók) kettős akkumulátoros rendszerekben használatosak, ahol az (intelligens) generátor és az indítóakkumulátor az (azonos vagy eltérő feszültségű) üzemi akkumulátorral van kombinálva ez utóbbi töltése céljából. Saját akkumulátorral rendelkező (pl. orrsugaras propellerek) vagy az üzemi akkumulátortól eltérő feszültségű alkalmazások töltésére is használhatók.

A legtöbb DC-DC töltő egyaránt használható 12 V-os és 24 V-os rendszerekben, mind savas ólomakkumulátorokhoz, mint lítium akkumulátorokhoz. Egyes DC-DC töltők a kimeneti áram növelése érdekében párhuzamosan kapcsolhatók. A DC-DC töltők tökéletes és biztonságos megoldást jelentenek lítium-akkumulátortelepek (vagy akár savas ólomakkumulátorok) intelligens generátorról való töltéséhez.

Lítium akkumulátorok töltése a generátorról
A legtöbb generátor közvetlenül nem csatlakozhat lítium akkumulátorokhoz. A lítium akkumulátorok több áramot igényelnek, mint amit a generátor biztosítani tud, ami a generátor maradandó károsodáshoz vezethet. A generátor károsodásának elkerülése érdekében az áramkorlátozás az egyik lehetőség a generátor biztonságos tartományában való működéshez.

A Victron több megoldást is kínál a probléma megoldására, amelyek közül az egyiket a DC-DC átalakítók jelentik:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Tekintse meg a DC-DC átalakítóink választékát

DC-elektronika

Az egyenfeszültségű (DC) berendezések közvetlenül az akkumulátorokból érkező energiával üzemelnek. Különösen járművek és hajók rendelkeznek (számos) DC-berendezéssel (vezérlőszekrények, világítás, navigációs berendezések, autopilot, mélységmérők stb.).

Egyes kisebb szigetüzemű rendszerek is képesek kizárólag egyenfeszültségről üzemelni, pl. lámpák, TV, hűtőszekrény. Nagyobb rendszerekben AC és DC fogyasztók vegyesen fordulnak elő.

Minden esetben fontos az akkumulátor túlzott kisütés elleni védelme, amihez a Victron a ’BatteryProtect’ eszközt kínálja.

GX Touch

A Victron Energy Cerbo GX a képezi rendszerének kommunikációs központját, amellyel folyamatosan, bárhonnan lehetővé teszi a tökéletes irányítást és teljesítményének maximális szinten tartását. Az opcionális GX Touch 50 a Cerbo GX hűséges társa, amelynek az öt colos érintőképernyője biztosítja rendszerének azonnali áttekintését és pillanatok alatt lehetővé teszi a beállítások módosítását.

Elláthatja az akkumulátor töltési szintjének, teljesítményfelvételének, a napelemes, generátoros vagy hálózati forrásból kinyert energia valós idejű felügyeletét, vagy a tartályszintek és hőmérsékletadatok ellenőrzését. Egyszerűen ellenőrizheti a parti áramellátás áramhatárolását, a generátor(ok) (automatikus) indítását/leállítását vagy akár csendes időszakok beállítását a generátor éjszaka közepén történő indításának elkerülése érdekében. Az ingyenes Victron Remote Management (VRM) portállal bármely beállítást módosíthat a rendszer optimalizálása érdekében, nyomon követheti a riasztásokat, diagnosztikai vizsgálatokat végezhet és problémákat oldhat meg távolról.

A Cerbo GX egyszerűen használható vizuális megjelenítő rendszer, amely az energiával kapcsolatos minden kihívást erőfeszítésmentes élménnyé varázsol. Egyszerűen csatlakozzon a Victron Remote Management (VRM) portálunkon keresztül, vagy közvetlenül az opcionális GX Touch 50 képernyő, egy multifunkciós kijelző (MFD) vagy a VictronConnect alkalmazásunk segítségével, kihasználva annak Bluetooth képességét.

Inverter/Chargers

Az inverter/töltők az akkumulátorokból származó egyenfeszültséget (DC) alakítják váltakozófeszültséggé (AC), amivel készülékek és gépi szerszámok tápellátása biztosító 230 V-on (egyes piacokon 110 V-on). A beépített töltőik hálózati, parti vagy generátoros energiát használnak, a bármilyen típusú akkumulátorok legjobb adaptív töltési algoritmusának alkalmazásával.

A Victron Energy minden inverter/töltője professzionális használatra készül, szélsőséges igénybevételnek ellenáll és a legnagyobb igénybevételt támasztó körülmények között szerzett több évtizedes gyakorlati tapasztalatra épül. A nagy igénybevételre alkalmas inverter/töltőink jelentik a legjobb választást, amikor AC-bemenetekről (például parti áramellátásról vagy generátorról) invertálás és töltés egyaránt szükséges. A csatlakozási lehetőségei és a konfigurációs beállítások sokfélesége révén a legbonyolultabb kihívásoknak is megfelel.

A Victron Energy inverter/töltői számos kiemelkedő jellemzővel kerülnek forgalomba:

 • PowerControl: az akkumulátortöltés automatikus felügyelete a generátor vagy a parti áramellátás túlterhelésének elkerülése érdekében.
 • PowerAssist: az akkumulátor pufferként történő használata a parti áramellátás kisegítésére csúcsidejű terhelés alatt.
 • Tökéletes energia: a kényes eszközök zavartalanul működnek a tiszta szinuszos technológiával, még akkor is, ha az AC bemeneti források nem tiszta AC-áramot állítanak elő – a Victron inverter/töltők elsimítják ezeket a zavarokat és a hibás energiát tökéletes energiává alakítják.
 • UPS funkció: a zökkenőmentes kapcsolás gondoskodik róla, hogy a parti áramellátás csatlakoztató és lekapcsolható legyen mindennemű megszakadás nélkül.
 • Nagy csúcsteljesítmény: motoros berendezések használata túlmelegedés és terhelésproblémák nélkül.
 • Kis saját fogyasztás.
 • A beépített töltő számos adaptív töltési algoritmussal rendelkezik az indító és az üzemi akkumulátor egyedileg való töltéséhez, ami nagyobb élettartamot eredményez.
 • A két AC bemenettel rendelkező modellek biztosítják, hogy az energia több áramforrásból érkezik, így parti, hálózati vagy generátoros forrásból.

A modelljeink széles választéka révén könnyedén használhatja a megfelelő inverter/töltőt az igények kielégítésére. Korlátozott helyeken kompakt modellek is rendelkezésre állnak. A nagyobb modellek ipari berendezéseket is el tudnak látni, szinte korlátlan energia biztosítható párhuzamos vagy 3 fázisú üzemmel. Összes inverterünk/töltőnk megtekintése

Üzemi akkumulátorok

Az üzemi akkumulátor energiát tárol a rendszer fogyasztói számára, így önálló energiát biztosít azokra a pillanatokra, amikor bemenő energiaforrások nem (teljes körűen) állnak rendelkezésre.

Victron Energy professzionális teljesítményre, megbízhatóságra és hosszú élettartamra tervezett számos akkumulátor-technológiát kínál a legnagyobb igénybevételt támasztó környezetek számára. Mindegyike az egész világra szóló 2 éves garanciával kerül forgalomba, és adatlapjaink hű képet adnak a teljesítményről és a várható élettartamtól, így menet közben nem jelentkeznek meglepetésszerű beruházások.

Számos technológia közül lehet választani, azonban az alapvető választás a savas-ólom és a lítium között történik, ami főként a teljesítménnyel, a ciklusonkénti költséggel és a fizikai jellemzőkkel (méret/tömeg) kapcsolatos elvárásoktól függ.

 • Savas ólomakkumulátort akkor válasszon, ha:
 • Alkalmanként használja
 • Alacsonyabb bekerülési költséget szeretne
 • A tömeg és térfogat nem probléma
 • Normál töltéssel tölthető
 • Lítium akkumulátort akkor válasszon, ha:
 • Naponta használja
 • Kisebb ciklusonkénti költséget szeretne
 • A tömeg és térfogat lényeges szempont
 • Gyors töltéssel tölthető

Üzemi akkumulátorok

Az üzemi akkumulátor energiát tárol a rendszer fogyasztói számára, így önálló energiát biztosít azokra a pillanatokra, amikor bemenő energiaforrások nem (teljes körűen) állnak rendelkezésre.

Victron Energy professzionális teljesítményre, megbízhatóságra és hosszú élettartamra tervezett számos akkumulátor-technológiát kínál a legnagyobb igénybevételt támasztó környezetek számára. Mindegyike az egész világra szóló 2 éves garanciával kerül forgalomba, és adatlapjaink hű képet adnak a teljesítményről és a várható élettartamtól, így menet közben nem jelentkeznek meglepetésszerű beruházások.

Számos technológia közül lehet választani, azonban az alapvető választás a savas-ólom és a lítium között történik, ami főként a teljesítménnyel, a ciklusonkénti költséggel és a fizikai jellemzőkkel (méret/tömeg) kapcsolatos elvárásoktól függ.

 • Savas ólomakkumulátort akkor válasszon, ha:
 • Alkalmanként használja
 • Alacsonyabb bekerülési költséget szeretne
 • A tömeg és térfogat nem probléma
 • Normál töltéssel tölthető
 • Lítium akkumulátort akkor válasszon, ha:
 • Naponta használja
 • Kisebb ciklusonkénti költséget szeretne
 • A tömeg és térfogat lényeges szempont
 • Gyors töltéssel tölthető

Parti áramellátás

A parti áramellátás az akkumulátorok feltöltésére és/vagy a nagy AC berendezések működtetésére használatos.
A parti áramellátás sok esetben elmarad a tökéletestől. Előfordulhatnak feszültségesések, felléphetnek feszültséglökések, amelyek károsíthatják a fedélzeten levő kényes berendezéseket. A Victron Energy inverterei elsimítják ezeket a problémákat és a hibás energiát tökéletes energiává alakítják.

A parti áramellátás sok esetben korlátozott – pl. 10 A – energia vételezésére alkalmas és esetleg nagyobb áramú pontok nem állnak rendelkezésre. A Victron Energy inverterei/töltői lehetővé teszik a parti áramellátás maximális áramának beállítását, mégis lehetővé teszik nagyobb névleges áramú berendezések bekapcsolását a biztosíték kioldása nélkül: a Victron Energy PowerAssist-nak köszönhetően az akkumulátorokból származó energia zökkenőmentesen hozzáadásra kerül az AC-bemenethez, így automatikusan áthidalja a kínálat és a kereslet közti szakadékot.

Indító akkumulátorok

Az indító akkumulátorokra a motor indításához van szükség. Ezek az akkumulátorok nagy kisülési áramot viselnek el, és az üzemi akkumulátorokhoz képest eltérő technológiával készülnek. Az indító akkumulátor véletlen lemerítésének elkerülése érdekében mindig le kell választani az üzemi akkumulátorokról. A Victron Energy számos megoldást kínál az egyes rendszerekhez.

Victron Energy számos akkumulátor-összekapcsolót kínál. Az indító és az üzemi akkumulátor biztonságos összekapcsolásának további átfogó módjai is kaphatók, így akkumulátor-összekapcsoló BMS-hez csatlakoztatása, all-in-one intelligens BMS-termékek vagy DC-DC töltők. Ezek az opciók egyéb vezérlési és konfigurációs lehetőségeket is kínálhatnak, különösen a nem szabályozott generátorok túlmelegedés elleni, valamint a lítium akkumulátorok mélykisütés és túltöltés elleni védelmére.

Összes akkumulátor-összekapcsolónk megtekintése Összes DC-DC töltőnk megtekintése Az összes (intelligens) BMS-opciónk megtekintése

VictronConnect

A Victron Energy összes intelligens terméke egy kézből felügyelhető és vezérelhető. Csatlakoztassa a VictronConnect alkalmazást Bluetooth-on keresztül és máris közvetlenül hozzáfér rendszerének teljesítményadataihoz. Többek között könnyedén módosíthatja a beállításokat, be- és kikapcsolhatja az eszközöket.

VE.Direct porttal ellátott nem intelligens eszközök is intelligenssé tehetők VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Ezáltal lehetőség nyílik a rendszer távoli felügyeletére és vezérlésére. A VictronConnect távvezérlési funkciói biztosítják, hogy a VE.Direct interfésszel ellátott Victron-termékek távolról elérhetők legyenek GX-termékkel, a VRM online portálon keresztül. Ez a hatékony szolgáltatás lehetővé teszi a termék teljes körű konfigurálását és felügyeletét a VictronConnect alkalmazással a világ bármely pontjáról. A felhasználói felület ugyanazt a megjelenést biztosítja, mintha a termékek helyben csatlakoznának Bluetooth vagy USB-portra kötött VE.Direct interfész segítségével.

Tekintse meg, hogy mit tud a VictronConnect alkalmazás Tekintse meg a GX-eszközeinket
Rendszer műszaki jellemzői
Íme az ajánlatunk egy átlagos méretű mentőautóra, mind lítium, mind savas ólomakkumulátor alapú rendszerekhez.

Ennek a részletes táblázatnak és a teljes résznek a megfelelő megtekintése érdekében, kérjük, mérlegelje korszerűbb böngésző használatának a lehetőségét.

Energiafogyasztás
Igényelt napi energiafogyasztás:
1800Wh
Igényelt csúcsteljesítmény:
1500 W
A rendszer csúcskapacitása:
4000 W (max)
Savas ólom akkumulátor max. energiafogyasztása:
1980 W
Max. napi energiafogyasztás lítium:
1920 W
Invertálás
Inverter/charger
MultiPlus Compact 12/2000/80
Tárolás
Service battery:
Lítium 12,8 V Smart 200 Ah vagy
2 x 12 voltos Deep Cycle AGM 165 Ah
A lítium akkumulátor védelméhez:
Akkumulátorkezelő rendszer BMS 12/200
Ez a BMS beépített BatteryProtect funkciókkal rendelkezik, a negatív pólusra csatlakozik, ezért a DC terheléseket le kell választani.
For lead-acid:
BatteryProtect: 220A
Védi az akkumulátort a túlzott kisütéstől.
Vészindítás:
Cyrix-ct 230A
Áramtermelés
Az üzemi akkumulátor töltése a motor generátoráról (magyarázatot lásd itt)
Generátorkimenet:
130 amper*
Biztonságos kimenet 50 %
* Műszaki adatokat lásd a gyártó adatlapján.
Savas ólomakkumulátor töltése:
Orion-Tr Smart 12/12-30 elkülönített vagy
Cyrix-ct 230A*
** A Cyrix nem működik intelligens generátorokkal.
Lítiumos használatra:
Akkumulátorkezelő rendszer BMS 12/200
A BMS felügyeli az akkumulátort, az áramhatároló funkció védi a generátort. A negatív pólusra csatlakozik, ezért a terheléseket le kell választani.
Felügyelet
Akkumulátor-felügyelő:
SmartShunt akkumulátor-felügyelő 500A vagy
BMV-712 Smart
A VictronConnect alkalmazással működik
Távfelügyelet:
Cerbo GX és Cerbo GX Touch
Teljes lista megjelenítése Lefelé mutató hatványjel
Teljes lista megjelenítése Lefelé mutató hatványjel

Miért a Victron Energy?

A megfelelő termékeket a feladathoz

Mivel mindig úton van, megbízható és költséghatékony megoldásokra van szüksége, amelyek hosszú évekig biztosítják az energiát. Fontos, hogy olyan tápegységeket tudjon választani, amelyek megfelelnek a pontos igényeinek és teljesítik a műszaki előírásokat, így nem hagyják cserben. A Victron Energy rendelkezik a modulszerűen összekapcsolt termékek széles választékával, amelyek az ígért jellemzőket teljesítik. A termékek mögött az energiakihívások innovációval való leküzdésének 45 éve alatt felhalmozott tudásanyag áll.

Victron Energy 45 évének ikonja
Lítiumion akkumulátor

Miért a Victron Energy?

Mindig bekapcsolva. Mindig készenlétben.

Masszív rendszereink újra és újra páratlan megbízhatóságról tettek tanúbizonyságot. Ezt fémjelzi a mentők számára gyártott tápegységek világpiacán betöltött vezető szerep, amelyet számtalan olyan eset illusztrál, ahol a 40 évnél régebbi Victron Energy inverterek még mindig teljesítik a gyári előírásokat.

Mentők

Miért a Victron Energy?

A megbízhatóság adja a hosszú élettartam alapját

A tápegységekbe történő beruházásról hozott döntésnél pusztán az ár mérlegelése félrevezető lehet. A berendezések valós teljesítménye és várható élettartama ugyanilyen fontos szempont. A Victron Energy berendezései teljesítményüket és várható élettartamukat tekintve egyaránt teljesítik a műszaki előírásokat (rendeltetésszerű használat esetén). Az 5 éves garanciánk, valamint a tisztességes és gyors javítási elveink azt jelentik, hogy a befektetései védve vannak és a legtöbb esetben nem hagyják cserben.

év garancia
A Victron szakembere bemutatja az ügyfélnek a VictronConnect appot

Miért a Victron Energy?

Professzionális kihívások. Elfogadva.

Bármi is szolgáltassa az energiát a járműve elektronikája vagy a munkaterületre vitt szerszámok számára, a Victron Energy rendelkezik a piacon elérhető tápegységek legszélesebb választékával, hogy ellássa energiával az Ön számára fontos munkákat. A mindent magába foglaló egyetlen márkával való együttműködés előnye az, hogy egyetlen ügyintézőnk van a frissítésekhez vagy bármilyen felmerülő ritka eset megoldásához. A Victron Energy szakembereinek világméretű hálózata 45 éves problémamegoldó tapasztalat alapján kapott képzést. Az Ön előtt álló kihívásokat olyan stabil megoldásokká alakítják, amelyek az Ön elégedettségét szolgálják és sok évre bebiztosítják a beruházásait.

A Victron szakembere áll egy autó hátuljában levő Victron berendezés mellet

Miért a Victron Energy?

Professzionális járművek
energiaforrása a know-how

Tekintse meg jellemző autóipari kihívások megoldását
Motor meghajtása
Nyíl ikonok
Nézzen körül a szakmai járműismereteink között

Úgy tűnik, az Ön böngészője nem támogatja a legfrissebb technológiai megoldásokat, így ennek a résznek a megfelelő megtekintését; kérjük, mérlegelje korszerűbb böngésző használatának a lehetőségét.

Smart BMS CL 12/100

Bármely generátor biztonságos összekapcsolása intelligens lítium akkumulátorokkal.

Népszerű járműrendszerek diagramjai
Brosúránk letöltése
Ikon letöltése
Részletes összehasonlítás

Egy szakértő véleménye: lítium vagy AGB akkumulátorok?

Részletek megjelenítése Carret icon
DC-DC töltő

Üzemi akkumulátor professzionális töltése az Orion-TR intelligens töltővel.

Victron Professional

Iratkozzon fel a legközelebbi autóipari webináriumunkra vagy képzésünkre.

A katalógusunk letöltése

Kereskedelmi járművekhez gyártott összes termékünk megtekintése és további konfigurációk.

Victron connect

Valós idejű áttekintés és teljes irányítás VictronConnect alkalmazásunkkal

Megoldási lehetőségek partnereinktől

Tekintse meg a blogunkat

Találja meg a helyi kereskedőjét

A Victron helyi szakembereinek jól bevált globális hálózata el van kötelezve, hogy megtalálja az optimális megoldást az Ön kihívására.

Szolgáltatásainkra világszerte számíthat

A Victron számára alapvetően fontos, hogy ügyfeleinket gyorsan és szakszerűen kiszolgáljuk és támogassuk. Ezért a Victron szakembereinek globális hálózata a legmagasabb szintű technikai tudást gyűjtötte össze és el van kötelezve arra, hogy a javításokat a lehető leggyorsabban elvégezzék.

Hogy indulhasson vagy folytathassa az útját, bárhová is tart.