Gyakorlati teszt: napelemes modulok

A Mono, Poly, PERC és Dual napelemes modulok összehasonlítása valós feltételek mellett.

Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
S
Teljes napelemes hozam: --
E
Teljes napelemes hozam: --
W
Románia
--
--
Telepítés napja: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Sugárzás mértéke

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

SmartSolar MPPT RS
SmartSolar MPPT RS
SmartSolar MPPT RS
SmartSolar MPPT RS
SmartSolar MPPT RS

A SmartSolar MPPT RS napelemes töltésvezérlők a Victron által kínált megoldások olyan rendszerekre, ahol nagy számban vannak egymáshoz kapcsolva napelemcsoportok, amelyek 48 V-os, egyenáramú akkumulátorcsoportokat töltenek. Ez a termék tökéletesen illeszkedik a nagyméretű hálózaton kívüli és hálózatos akkumulátorrendszerekhez.

5,76 kW-os és 11,52 kW-os típusban egyaránt kapható, a funkciói közé tartozik a széles sávban, egyenáramú 65 V és 450 V között mozgó, napenergiából nyert üzemi bemeneti feszültség, a független bemeneti követőjelek, a teljes körű csatlakoztathatóság, a leválasztott napelemes csatlakozók, a kijelző képernyő, az akkumulátortöltéshez teljes körben programozható paraméterek és az aktív hűtés. Az új, fémházas kialakítás és a teljesen fedett elektromos csatlakozások fokozzák a biztonságot, és a Victron termékek legújabb családjával összhangban modernebb megjelenést biztosítanak.

Modellek: 48 Volt

MPPT: Ultragyors, teljesítménymaximum-pont követés

A SmartSolar RS napelemes töltésvezérlő a 65 és 450 V közötti napelemcsoporthoz kapcsolódik, és hatékonyan tölti a 48 V-os akkumulátorcsoportot 100 A vagy 200 A mellett. A töltési beállítások teljes körben programozhatók, továbbá beállíthatók eltérő töltőanyagokkal rendelkező – például ólom-sav, lítium vagy más – akkumulátorokhoz.

Beállítás és monitorozás VictronConnect egységgel

A SmartSolar RS töltésvezérlő Bluetooth segítségével, a VictronConnect alkalmazáson keresztül távolról szabályozható és konfigurálható. Ez lehetővé teszi a készülék beállítását, kezelését, valamint az olyan információkról azonnal áttekinthető információk megismerését, mint az akkumulátor feszültsége és áramerőssége, illetve a múltbeli adatok és trendek.

További, lánckapcsolattal csatlakoztatható egységek

A SmartSolar RS töltésvezérlő VE.Can-sín csaltakozókkal van felszerelve. Ez teszi lehetővé a további SmartSolar RS & VE.Can MPPT egységekkel való kommunikációt. A további egységek egyszerű „lánckapcsolattal”, RJ45 kábelek segítségével csatlakoznak egymáshoz.
Az egymáshoz való csatlakoztatáskor minden egyes töltésvezérlő töltési állapota a rendszerrel szinkronizálódik. Továbbá az adatok – monitorozás céljából – ugyanazon a kábelen keresztül is küldhetők GX monitorozó eszközre (mint amilyen a Cerbo GX).

Távmonitorozás és -vezérlés

Ha a GX eszköz csatlakozik az Internethez, a Victron távkezelési portál (VRM) hozzáférést biztosít a SmartSolar RS napelemes töltők által biztosított összes lehetőséghez.
Ha a berendezése GX eszközhöz és az Internethez csatlakozik, a Victron távkezelési portál (VRM) bármikor, ráadásul díjmentesen hozzáférést biztosít az MPPT egység által biztosított összes lehetőséghez. 
Távoli készülékek esetében – akkor is, ha nincs a közelben internetkapcsolat – az MPPT egység monitorozható marad a  GlobalLink 520 csatlakoztatásával.

A SmartSolar kijelző

A SmartSolar RS töltésvezérlő az előlapon kijelzővel van szerelve. A kijelző leolvassa az akkumulátor feszültségét, a töltési áramerősséget és feszültségértékeket egyedileg mindkét eszközcsoportról, beleértve az azonnal láthatóvá váló és teljes értékeket mutató adatokat, valamint az egység állapotát bármely lehetséges hibakóddal együtt.

Bemeneti/kimeneti csatlakozások

A SmartSolar RS töltésvezérlő programozható relével, valamint a távoli hőmérséklet- és feszültségérzékelést szolgáló opciókkal van felszerelve. A távoli bemenettel kapcsolat létesíthető a Victron kisméretű épületfelügyeleti rendszerei és más típusú épületfelügyeleti rendszerek felé, és azokból fogadja a töltést engedélyező jeleket.  

VictronConnect

A VictronConnecttel élő állapotjelző információkhoz juthat, továbbá konfigurálhatja bármelyik beépített Bluetooth támogatással rendelkező vagy VE.Direct Bluetooth intelligens hardverkulcs segítségével csatlakoztatott Victron terméket.

Downloads & Support

Victron Online Képzés

Online képzést biztosítunk, ha szeretne többet tudni erről a termékről. A képzés magába foglal egy videót, kiegészítő erőforrásokra mutató hivatkozásokat és az ismereteit felmérő vizsgát. A sikeres elvégzést egy tanúsítvány igazolja. Az onlike képzéséhez ingyenes Victron Szakmai fiók szükséges.

Keresse fel a közelében működő Victron Energy forgalmazót.

Forgalmazó keresése